Räikkönen mot nya mål

”Jag tycker att det ser rätt bra ut”

Foto: GETTY IMAGES
Kimi Räikkönen.
SPORTBLADET

Med Ferrari vann Kimi Räikkönen VM.

Nu är han tillbaka - men en bit från toppen.

– Jag tycker att det ser rätt bra ut, säger han.

I dag inleddes säsongens sista F1-tester, under fyra dagar kommer alla stall att testa på Sakhir i Bahrain. Under de två inledande passen har flera stall haft problem samtidigt som de bilar som kör med Mercedes motorer har kört varv på varv.

Så var det även i dag.

Williams Valtteri Bottas körde 127 varv, Sergio Perez 109 för Force India, Kevin Magnussen 109 för McLaren och Rosberg 89 för Mercedes. Kimi Räikkönen satte ett nytt personbästa för årets försäsong med In 1:36.432 och var därmed ungefär en tiondel snabbare än vad Fernando Alonso var på samma bana förra veckan och han lyckades köra 53 varv.

– Självklart hade vi gärna kört mer, men vi hade ett litet problem och det tog lite längre tid att reparera. När det gäller varvtiderna så kan man ännu inte jämföra dem. Jag anser inte att vi behöver oroa oss, säger finländaren, som avslutade passet med att stanna mitt på rakan, till motorsportmagazin.

– Det är inte så att antalet varv visar bilen potential, det snackas så mycket, framförallt om att Mercedes är favoriter, men jag vet inte riktigt vad som verkligen stämmer. Alla pratar så jag tycker att vi väntar och ser.

Ny front

I dag testade Ferrari två olika varianter på framvingen.

– Jag är övertygad om att de nya delarna tar oss ett steg framåt, men just nu är det svårt att säga hur mycket. Det finns saker som vi kan förbättra. Just nu testar vi mycket för att få pusslet att stämma och vi har absolut koll på vilket håll vi ska gå.

För Red Bull fortsätter problemen, Daniel Ricciardo körde bara 35 varv och fortfarande har man problem med softwaren från motorpartnern Renault.

- Därför har vi skickat en specialstryka till Paris, säger motorsportkonsulent Helmut Marko till Sport Bild.

– Vårt folk hjälper Renault att bygga upp ett nytt softwareprogram.

Red Bulls problem

I dag stoppades dock stallet av ett problem med avgassystemet:

– Vi hade en lång eftermiddag i garaget, men vi fick ut Daniel på banan igen i slutet av passet och det var bra. Vi har mycket jobb att göra i natt, men jag hoppas att vi ska kunna köra vidare på samma sätt i morgon, säger race engineering Co-ordinator Andy Damerum.

Snabbast under torsdagen var Sergio Perez, Force India. Marcus Ericssons Caterham hade återigen problem, den här gången hann Kamui Kobayashi bara köra 19 varv. I morgon är det Marcus Ericssons tur att ta över bilen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1