Schumacher stäms

Körde på motorcyklist under semester i Spanien

SPORTBLADET

Michael Schumacher kämpar alltjämt med att vakna från nedsövningen.

Samtidigt utreds han av spansk polis efter att ha kört på en motorcyklist i Sevilla en dryg månad innan skidolyckan.

Det var den 29 december 2013 som Michael Schumacher, 45, skadade sig allvarligt i en skidolycka i de franska alperna. Den sjufaldige F1-mästaren har nu tillbringat 109 dagar nedsövd på sjukhuset i franska Grenoble.

Det senaste officiella uttalandet från tyskens manager Sabine Kehm är att Schumacher ”visar tecken på korta stunder av medvetande”.

Nu rapporterar Marca att tysken stäms av en motorcyklist från Spanien. Enligt den spanska tidningen utreds F1-mästaren av spansk polis efter en trafikolycka som inträffade i staden Bormujos i Sevilla-regionen.

Körde hyrbil

Vid olyckan ska Schumacher ha misslyckats med att respektera trafikreglerna i en rondell och kört på motorcyklisten så att denne ramlat till marken och brutit handleden.

Enligt Marca befann sig tysken på semester i den spanska staden och körde en hyrd Audi A4 och nu söker den skadade spanske mannen ersättning för vårdkostnader, trasiga kläder, klocka, motorcykel och hjälm.

Dålig belysning

I polisrapporten var den huvudsakliga orsaken till olyckan att Audi-föraren brutit mot trafiklagarna. Som bidragande orsak nämns dålig belysning i rondellen och att olyckan ägde rum vid 18.50-tiden på kvällen den 17:e november – drygt en månad innan tysken kraschade i de franska alperna.

Enligt källor nära utredningen är det enligt Marca osannolikt att ärendet går till rättegång då biluthyrningsföretaget accepterat ansvarsskyldighet och väntas ersätta den skadade mannen i en förlikning.