MTG fortsätter sända Formel 1

Förlänger rättigheterna: ”Ökat intresse tack vare Ericsson”

1 av 5 | Foto: TT NYHETSBYRÅN
Ericsson.
SPORTBLADET

Marcus Ericsson har fört in F1 i de svenska hemmen igen. Och där ska sporten stanna.

Sportbladet kan avslöja att MTG har förlängt sina rättigheter.

Förra året följde mer än 450 miljoner människor världen över Sebastian ­Vettels väg mot sin fjärde VM-titel och även i år har flera hundra miljoner sett kampen mellan Mercedes båda förare. I Sverige har MTG sänt F1 sedan 2005 och Sportbladet kan nu berätta att företaget kommer att göra det i minst tre år till. Det har säkrat rättigheterna till 2018 och alla loppen ska direktsändas på Viasat Motor/HD och Viaplay.

Följa med fem skärmar

– Vi märker av ett ökat intresse tack vare Marcus Ericsson och det har varit en otroligt häftig resa under alla år. I dag kan du följa sporten på upp till fem skärmar hemma, vi har redaktionell närvaro på varje lopp, vi har en plats på banan och vi har en hög ambitionsnivå, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Tittarna får även framöver möjligheter att följa loppet via ombordkameror, kunna se förarnas placering på banan och följa deras tider i de olika sektorerna.

– Vi kommer att kräma ut allt från träningar, kval och inte minst tävlingen på söndagar, som tv-tittarna kan följa på både en, tre och fem olika 2nd-screens utöver själva loppet, säger Nunstedt.

– Formel  1 är motorsportens Formel 1 och det är en mycket viktig rättighet för oss, både nu och framöver.