”Vi är närmare Mercedes än tidigare"

SPORTBLADET

Red Bull tror sig ha två lopp på sig att attackera Mercedes.

I Singapore och i Japan.

– Nu är vi närmare Mercedes än vad vi har varit tidigare under säsongen, säger Sebastian Vettel.

Under fredagens två träningspass inför Singapores GP var det återigen Mercedes som var snabbast, Lewis Hamilton hade den bästa tiden med 1.47,490, Fernando Alonso (Ferrari) var tvåa (+0,133), Red Bulls Daniel Ricciardo fyra och Kimi Räikkönen (Ferrari)var fyra. Världsmästaren Sebastian Vettel hade den femte bästa tiden,  VM-ledaren Nico Rosberg var däremot bara 13:e man.

Det kan dock bero på att han fick sitt snabbaste varv förstört sedan Lotus Pastor Maldonado kraschat sin bil och övriga bilar därmed tvingades bromsa in.

– Känslan i bilen var bra, det enda som var synd var att jag fick avbryta mitt snabba varv på grund av den röda flaggan. Även om jag inte fick köra den andra delen av det varvet så kändes den första delen fantastiskt bra. Efter det bestämde vi oss för att ladda på med mer bränsle för att skaffa oss en bättre uppfattning inför loppet som helhet, säger Rosberg.

”Inte bara tur”

Hos Red Bull hade Sebastian Vettel återigen problem med motorn. Han parkerade under det första passet, men motorn byttes sedan och han lyckades få åtta minuter på banan under det andra passet.

– Var det otur i dag? Jag tror varken på tur eller otur. Vi har gjort många saker rätt de senaste åren och det var inte bara tur. I år r det annorlunda, men det hör till livet som racerförare, säger han i ett pressmeddelande.

– Vi löste de problemen som vi hade och kunde köra ett varv på de supermjuka däcken och det var viktigt. Jag kunde inte få ut max direkt, men är nöjd. Vi borde kunna göra ett riktigt bra kval, vi är närmare Mercedes nu än tidigare och jag förväntar mig ett mycket jämnt kval.