”Mitt bästa F1-lopp”

Ericsson var nöjd med karriärens bästa tävling

SPORTBLADET

Marcus Ericsson tycks gilla stadslopp. I Monaco var han elva.

I Singapore körde han sitt bästa F1-lopp någonsin:

– Vilket lopp! säger han.

– Det var ett av de bästa i år, utan tvekan.

Ericsson startade från ruta 22, sist i fältet, men i och med att Mercedes Nico Rosberg startade från depån låg han bakom svensken under inledningen av loppet. Ericsson höll emot samtidigt som tysken hade problem med sin Mercedes och bröt. Svensken fortsatte att kämpa sig igenom de två tuffa timmarna på Singapores gator. Förhållandena var enormt krävande, det var väldigt varmt i cockpit, luftfuktigheten var 71 procent och loppet pågick till det avbröts efter två timmar, vilket är maxgränsen för ett lopp.

Bianchi jagade

Svensken körde till slut i mål som 15:e man och han lyckades hålla båda bilarna från Marussia bakom sig trots att han uppvaktades hårt av Jules Bianchi, som också ingår i Ferraris juniorprogram.

– Vi bestämde oss för att stanna ute och inte byta däcken (prime) och jag visste att Bianchi skulle komma ikapp eftersom han gick i depå före mig. Jag förberedde mig på allra bästa sätt för de fyra avslutande varven, säger Ericsson.

– Jag klarade av att ta hand om däcken och jag höll honom bakom mig. Det var en bra prestation.

Trivs i stan

Svensken visade återigen att han trivs på stadsbanor, i Monaco var han elfte man vilket är en tangering av Caterhams bästa resultat någonsin och 15:e platsen i Singapore är också meriterande.

– Det var ett av de bästa i år, ingen tvekan om saken. Jag är otroligt nöjd och glad för hela teamets skull, säger Marcus Ericsson som hade en mycket tuff lördag sedan han fått problem med bilen under det tredje passet och precis hann få den färdig till kvalet.

– Vi ska vara mycket nöjda med att vi rättvist slog våra närmsta konkurrenter trots att vi har haft svårt att hänga med i deras tempo tidigare under helgen. Vi fick verkligen ut max i dag, följde en bra strategi och jag gjorde inga misstag. Jag är otroligt nöjd, men nu måste vi fortsätta at jobba hårt så att vi kan bygga vidare på detta och utvecklas framöver.

Nöjda chefer

Även cheferna var nöjda, trots att stallet fortfarande ligger sist i märkes-VM.

– Sett till tillförlitligheten slog vi Sauber och vi slog Marussia på banan för andra helgen i rad, säger stallchefen Manfredi Ravetto.

– Vi är definitivt på väg uppåt.

Marcus Ericssons stallkompis Kamui Kobayashi kom inte till start sedan han fått problem med bilen på formationsvarvet.

Nästa deltävling avgörs i Japan om två veckor.