Mercedes: Vi måste be om ursäkt

SPORTBLADET

En trasig kabel – det stoppade Nico Rosberg i jakten på VM-titeln.

– Det är den tuffaste dagen i år, säger han.

VM-ledaren Nico Rosberg tog inte en enda poäng i Singapores GP. Han bröt sedan han fått problem redan före start. Samtidigt vann hans värsta konkurrent – och Mercedeskollega – Lewis Hamilton och tog över VM-ledningen.

– Innan jag satte mig i bilen kollade jag minst fem gånger att allt fungerade och det gjorde det. Sedan satte jag mig i bilen och då fungerade ingenting. Det var helt galet, säger Rosberg till Motorsportmagazin.

Ingenting fungerade

En kabel i ratten gick sönder, Rosberg kom inte ens ur startrutan till formationsvarvet och startade från depån, men den högteknologiska ratten fortsatte att ställa till problem.

– Jag hoppades att det var en glapp kontakt och att det skulle gå över, men ingenting fungerade på ratten, jag kunde varken använda hybridbatteriet eller DRS. Växelspakarna fungerade hjälpligt, men varje gång jag växlade gick den upp två steg, bromsbalansen var helt fel och jag kunde inte ändra någonting.

Lauda: Ingen otur i F1

Efter 13 långsamma varv bröt han och fick se Hamilton göra ett felfritt lopp i täten. Mästaren från 2008 tog 25 poäng och Rosbergs försprång på 22 poäng är historia.

– Det finns ingen otur inom F1, säger trefaldige världsmästaren Niki Lauda som jobbar för Mercedes till RTL.

– Vårt mål är alltid att båda bilarna ska ta sig i mål. Vi måste be Nico om ursäkt.

Lewis Hamilton leder VM med tre poäng när fem lopp återstår. I sista loppet delas dubbla poäng ut.