Krisen kan stoppa Ericssons stall

SPORTBLADET

Marcus Ericssons stall kan tvingas lämna F1.

Redan innan säsongen är över.

– Den ekonomiska situationen är allt annat än enkel, säger stallchefen.

Foto: AP

Ericssons lopp i Singapore var säsongens bästa och han lyckades besegra båda Marussias bilar. Men vid sidan av banan har stallet ekonomiska problem. Enligt den holländska tidningen De Telegraaf är Caterham på väg mot kollaps och en källa nära däcktillverkaren Pirreli säger till tidningen att teamet måste betala av sina skulder, annars levererar företaget inga däck till nästa tävling i Japan.

– Jag trodde att det var utrett, det diskuterades även inför Singapores GP, men när ledningen kom så förmodade jag att de betalade och räddade situationen, säger Ericssons rådgivare Eje Elgh.

– Jag har ingen aning, men det är spekulationer. För oss rullar alla planer på som vanligt. Det är alltid mycket rykten och de förstärks. Vi fortsätter till dess att någon säger att vi inte ska göra det och Marcus är redan halvvägs till Japan.

”Den dagen den sorgen”

Finns det en risk att Caterham lämnar F1 innan säsongen är över?

– Det finns inget som tyder på det, att ekonomin inte håller. Den dagen den sorgen.

Är du oroad?

– Nej. Det är ingenting som jag kan påverka.

Caterham har haft problem hela säsongen, under den första delen fanns inga pengar till uppdateringar, i somras såldes stallet och den tidigare F1-föraren Christian Albers tog över som stallchef, men han stannade bara ett par lopp.

– Jag trodde inte ens att vi skulle köra på Silverstone i juli, sa den nya stallchefen Manfredi Ravetto i samband med helgens lopp.

– Med de nya ägarna så klarade vi inte bara av det utan vi tog oss till Singapore också och det var ingen enkel uppgift. Den ekonomiska situationen är allt annat än enkel. Vi tog över en situation som var mer än kritisk.

ARTIKELN HANDLAR OM