570 miljoner - för världsmästaren

Mercedes vill göra Lewis Hamilton till fältets bäst betalda

Foto: AP
Lewis Hamilton krönte året med att prisas som Årets sportpersonlighet i Storbritannien 2014.
SPORTBLADET

Mercedes vill behålla sin dubbla världsmästare.

De är beredda att betala mer än 570 miljoner kronor – plus bonus – för hans signatur.

Det skulle göra honom till fältets bäst betalda förare.

Förra året dominerade Mercedes F1, stallet vann 16 lopp och tog elva dubbelsegrar och till slut var det Lewis Hamilton som vann titeln. Han säkrade titeln i säsongens sista lopp, den enda utmanaren var teamkollegan Nico Rosberg.

Rosberg förlängde sitt kontrakt med Mercedes i somras.

Nu vill den tyska stormakten förlänga kontraktet med Lewis Hamilton också. Mästarstallet erbjuder honom ett kontrakt på tre år skriver Gazzetta dello Sport.

Rekordlön

För det för britten 20 miljoner euro om året, det ger honom totalt 572 miljoner kronor. Till det kommer en bonus på en miljon euro, 9,5 miljoner kronor, för varje seger och varje VM-titel ger honom fem miljoner euro (48 miljoner kr) extra.

Det skulle göra honom till startfältets bäst betalda förare:

– Det är inte alla som får chansen att arbeta med ett sådant fantastiskt stall, säger Hamilton enligt motorsportmagazin.

– De gav mig en fantastisk och helt dominant bil, därmed hjälpte de mig att uppfylla min dröm.

Bottas - plan B

Men om Hamilton ångrar sig och väljer att avsluta samarbetet har Mercedes en annan plan. Stallchefen Toto Wolff har redan påpekat att man i så fall är intresserade av Fernando Alonso, som har en möjlighet att bryta kontraktet med McLaren, och av Williams snabba Valtteri Bottas.

ARTIKELN HANDLAR OM