Så ska Lotus nå toppen igen

Se de första bilderna på Lotus nya F1:a

1 av 3
SPORTBLADET

Lotus 2014 var en besvikelse.

Därför är det dags för en ny tid - med ny motor och en ny bil.

Möt Lotus E23 Hybrid.

Efter det att Force India och Williams har presenterat sina bilar var det nu dags för Lotus som visar upp en svart skönhet där nosen påminner lite om den som Mercedes hade 2014 och därmed följer Lotus samma trend som Force India och Williams.

Värt att notera är också att bargeboardsen är större än tidigare och man har förändrat sidepodsen.

Mercedes motor

Dessutom har Lotus en ny motorleverantör.

Från och med 2015 kör man med aggregat från Mercedes.

– E23 Hybrid är ett stort steg framåt för oss, det är ingen hemlighet att vi hade problem med bilen förra året och vi har arbetat hårt med varje detalj som vi hade problem med. Vi har gjort stora framsteg i vindtunneln, säger Lotus tekniska direktör Nick Chester.

– Vi förväntar oss att E23 ska vara en betydligt bättre bil än sin föregångare och en av de stora förändringarna är att vi har en ny motorleverantör och det verkar vara den del som kan ge oss den största skjutsen framåt.

Besvikelse

Temat kör precis som förra året med Romain Grosjean och Pastor Maldonado. Testerna inleds i spanska Jerez på söndag.

– Vi har fått bra data från vindtunneln, men precis som vissa andra team ska vi göra ett par mindre förändringar till testerna, men det ser bra ut, säger VD:n Matthew Carter till Autosport.

Sedan kommer Lotus, precis som övriga team att förändra bilen även under testerna och till säsongsstarten ska Lotus ha förändrat både nosen och framvingen.

– Nu är det dags att lägga besvikelsen efter förra säsongen bakom oss och skörda frukten av det arbetet som vi har lagt ner de senaste tolv månaderna, säger Carter.

– Vi är beredda på att ta oss tillbaka till toppen.

Säsongen startar i Australien den 15 mars.

Vill du ha de snabba nyheterna? Följ Sportbladet Motor på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM