Tröttnat på lögnerna om Schumacher

Nu stäms profilen

Foto: TT
Philippe Streiff (t.h.) har kommenterat Schumachers hälsotillstånd – och sedan ifrågasatts av familjen.
SPORTBLADET

Philippe Streiff är mannen som hävdat sig vara vän med Michael Schumacher och Jules Bianchi och uttalat sig om de båda F1-stjärnornas tillstånd.

Lögner, enligt Schumacher-familjen.

Nu stäms Streiff av det internationella motorförbundet.

Philippe Streiff har lyckats göra sig ovän med hela motorvärlden det senaste året. Den tidigare F1-föraren har kommenterat både Jules Bianchi och Michael Schumachers olyckor och hälsotillstånd de senaste månaderna. Han har själv hävdat att han är vän med de bägge F1-stjärnorna.

– Han är medveten och kommunicerar med ögonen. Han börjar känna igen sin hustru och sina barn även om det fortfarande är stora problem med minnet, sa Streiff bland annat i december.

Problemet?

Han känner varken Schumacher eller Bianchi.

”Skäms på dig”

– Han har absolut inte någon kontakt med familjen Schumacher och det har aldrig funnits någon vänskap mellan Michael och herr Streiff, kontrade Schumachers manager och talesperson Sabine Kehm.

Men Streiff har fortsatt att uttala sig. Tidigare denna månad gick fransmannen till attack mot det internationella motorförbundet, FIA, för deras utredning av Bianchis olycka i Japan.

– Skäms på dig Jean Todt (FIA-president reds anm) som beställde och organiserade olycksrapporten på Jules Bianchi. Det var ett dokument som togs fram av en grupp på tio vänner för att fria FIA från misstagen man gjort, sa Streiff till Radio Free.

Ber om ursäkt

Nu har FIA tröttnat – och stämmer Streiff.

– Philippe Streiffs förolämpande och kränkande kommentarer har ingen som helst verklighetsförankring och visar på avsikt att smutskasta, säger FIA i ett uttalande enligt nyhetsbyrån Reuters.

Todt, Schumachers förre chef i Ferrari-stallet, är nära vän till till familjen Schumacher. FIA-presidenten ska även vara arg över att Streiff uttalat sig om tyskens tillstånd – utan att veta någonting.

Streiff ber även om ursäkt för attacken mot FIA.

– Jag tar tillbaka anklagelserna som var ogrundade. Jag vill be Jean Todt om ursäkt. Jag ångrar att jag sagt saker som är långt över gränsen, säger han enligt autosport.com.

ARTIKELN HANDLAR OM