Vettel i Ferrari: Känns magiskt

Den fyrfaldiga mästaren presenterar bilen som ska ta Ferrari till toppen

1 av 2
SPORTBLADET

Efter fyra VM-titlar startar Sebastian Vettel om.

Hos Ferrari.

– Det känns magiskt, säger han.

Sex år hos Red Bull gav tysken fyra VM-titlar, en andraplats och en regeländring som han inte alls tyckte om. Efter en tung säsong 2014, utan en enda vinst, har tysken bytt energidryckstillverkaren mot sportens mest klassiska F1-stall.

Han kör för Ferrari och i förmiddags presenterades hans nya bil:

– Bilen har en annan färg än vad jag är van vid. Det är nytt, det är en ny upplevelse och bilen är verkligen snygg. Det är alltid speciellt att se en ny bil växa fram, bit för bit och sedan se hur pusslet passar tillsammans. Jag längtar efter att sätta mig bakom ratten, säger Sebastian Vettel.

– Jag fick testa bilen från 2012 och det var något väldigt speciellt, men det känns magiskt att få köra för Ferrari 2015. När det är dags att starta säsongen i Melbourne kommer det också att vara en mycket speciell känsla, Ferrari är ett historisk stall. Det är magiskt.

Omstart

Förra året var en besvikelse för Ferrari, man vann inte ett enda lopp och man bytte teamchef två gånger. Nu börjar stallet om, med en fyrfaldig världsmästare i Sebastian Vettel, med Ferraris senaste världsmästare Kimi Räikkönen och med den nya stallchefen Maurizio Arrivaben.

– De är många nya saker som jag måste lära mig, men vi har tiden och vi kommer att hitta rätt rytm under testerna.

Även Kimi Räikkönen är nöjd med den nya bilen SF15-T.

– Jag är glad nu när jag ser hur allt passar ihop, jag såg vissa delar redan förra veckan och det ser bra ut, annorlunda jämfört med fjolårets bil, säger finländaren.

– Självklart måste vi avvakta testerna och se var vi står, men det första intrycket är bra. Vi lärde oss mycket förra året, förhoppningsvis kan vi vända på steken i år och vara så starka som stall att vi kan komma dit där vi vill vara.

Det är bara Toro Rosso, Red Bull och Mercedes som ännu inte har presenterat sina bilar. Marcus Ericssons C34, i gult och blått, presenterades i förmiddags.

Säsongen startar med tester i spanska Jerez på söndag.

För senaste nytt, snackisar och bilder - följ Sportbladet Motor på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM