”Mitt jobb är inte att ta hänsyn till Nico”

Stjärnorna i ordkrig efter loppet i ShanghaiStallet tvingades till krismöte: ”Är kyligt...”

Det var frostig stämning mellan Mercedes-stjärnorna Nico Rosberg och Lewis Hamilton efter gårdagens F1-lopp i Kina. Hamilton vann före Rosberg.
SPORTBLADET

Lewis Hamilton vann ­loppet, men anklagas för fult spel.

Av sin teamkollega Nico Rosberg.

Nu har stjärnornas krig brutit ut igen.

Under förra säsongen var stämningen hos Mercedes spänd och förhållandet mellan Nico Rosberg och Lewis Hamilton beskrevs som stjärnornas krig. Då körde förarna ihop på banan och de besökte inte fabriken samtidigt, men båda svarade ändå hövligt på tilltal.

I år har framtoningen varit en annan och förarna har twittrat bilder på när de reser tillsammans, men efter gårdagens lopp tycks den tiden vara över.

Efter Hamiltons seger i Kinas GP har stjärnornas krig har tagits till nästa nivå. Rosberg anser att kollegan medvetet körde långsamt för att tvinga honom att ­sänka sin hastighet, vilket ledde till att trean Sebastian Vettel, Ferrari, kunde attackera Rosberg.

– Jag brydde mig inte om hans lopp, utan om mitt eget. Jag var aldrig hotad av Nico utan kunde njuta av loppet, säger Lewis Hamilton på presskonferensen.

”Ska köra bilen i mål”

Rosberg, som även under loppet klagade över att Hamilton tvingade honom att sänka hastigheten, blev märkbart irriterad över uttalandet.

– Det är intressant att höra från Lewis att han bara tänker på sig själv. Det var helt onödigt att köra långsamt i det läget och det påverkade mitt lopp, säger Rosberg.

– Sebastian kunde attackera mig och det hade aldrig hänt annars.

Hamilton svarade torrt:

– Mitt jobb är inte att ta hänsyn till Nico. Mitt jobb är att köra bilen så snabbt som möjligt över mållinjen, jag kör inte sakta med avsikt. Jag koncentrerade mig på mitt jobb och om Nico ville köra om hade han kunnat försöka det, men han klarade inte av det.

Kan få stallorder

Efter presskonferensen träffades Mercedes ledare och förare i ett krismöte, nu utesluter teamchefen inte längre en stallorder:

– Det kan hända att vi måste fatta ett impopulärt beslut om vi riskerar att tappa en seger till Ferrari, säger Toto Wolff

Även Rosberg erkänner att stämningen i teamet var kylig:

– Situationen var spänd, men vi hade ett konstruktivt samtal, twittrar han.

– Nu ligger det bakom oss och jag ser fram emot Bahrain.

Där körs nästa VM-lopp på söndag och då lär det vara dags för nästa attack.