”Jag var för upptagen av att dansa”

Hamilton tillbaka i F1 efter semestereuforin

SPORTBLADET

Han leder VM och jagar sin tredje titel.

Men under semestern vann han en annan - som F1:s stora partykung.

– Jag var på semester och gjorde det som föll mig in, säger han.

Bilder på Lewis Hamilton med pannkakor, festandes på en karneval  på Barbados, med Jon Bon Jovi, med en flaska öl på båten och med en helikopter har spritts på sociala medier och i olika tidningar. Mästaren har ingenting emot det, medan andra förare håller sig borta från rampljuset och tillbringar sin lediga tid med familjer och gamla vänner syns Hamilton gärna med popstjärnan Rihanna och med en cigarr i munnen.

– När jag var på karnevalen så var det ett par bilder på mig i tidningarna, skriver Hamilton i sin kolumn hos BBC.

– Men det är jag inte det minsta intresserad av. Jag var på semester och gjorde det som föll mig in. Jag hade roligt och njöt av allt. Jag var för upptagen med att dansa och så uppfylld av all energi och av atmosfären att jag inte ens noterade kamerorna. Det var en fantastisk upplevelse, jag har varit på karneval i Notting Hill och på Grenada där min familj ursprungligen kommer ifrån, men Barbados var ännu bättre.

Ett långt party

Samtidigt har han hela tiden varit medveten om att sommarsemestern bara är två veckor och att han på söndag måste försvara sin ledning i VM-serien. Då startar säsongen om i Belgien och det var där han och teamkollegan Nico Rosberg krockade med varandra förra året, vilket var en stor skandal.

– Jag tycker inte att det faktum att vi har semester betyder att det är ett långt party. Visst, jag hade en underbar tid, men F1 finns alltid med i bakhuvudet. Jag stänger av racingen, men jag tränar vidare och jobbar vidare med min diet, skriver han.

– Jag åt ett par pannkakor under min första dag hemma i mitt hus i Colorado, men sedan åt jag efter en strikt plan eftersom jag försökte gå ner i vikt. Jag var lite tyngre än vad jag ville efter den första delen av säsongen.

Mindre träning

Han beskriver hur han sprang upp för bergen som han annars åker skidor ner för.

– Det var dödande, den första gången jag egentligen slappnade av och hade roligt var på Barbados, men även där så tänkte jag på vad jag år, även om jag inte tränade lika mycket som tidigare, berättar han.

– När jag kom tillbaka till New York så tränade jag hårt igen, sprang längs vattnet och tränade på gym. Allt för att vara säker på att jag kulle komma tillbaka till den bästa form som jag kan vara i. Det är en långt kvar på säsongen och jag måste vara i så bra form so möjligt ända till säsongen är över.

Säsongen startar om nu i helgen och avslutas först i slutet av november.