Lewis Hamilton om sin nya karriär

”Det startade som en hobby”

1 av 2
I ett nytt avsnitt av CBS 60 minutes Overtime får man höra ett smakprov på Hamiltons låtar.
SPORTBLADET

Men frågan är hur länge britten kommer fortsätta satsa helhjärtat på Formel 1?

– Det startade som en hobby, men det har nått en punkt där det ha blivit väldigt seriös. Om jag inte tränar, så är jag här, säger 30-åringen om sin musikkarriär.

I slutet av oktober avgjorde han världsmästerskapet. Lewis Hamilton, 30, vann USA:s GP och tog därmed sin andra raka titel - tredje totalt. Efter vinsten 2008 fick han vänta fram till 2014 på att bli världsmästare igen.

”Har varit en stor passion”

Men det är inte bara Formel 1-bilen som Hamilton mår bra. I CBS' 60-minutes Overtime berättar britten om sin kärlek för musiken, där han verkligen kan "vara sig själv", och spelar för första gången upp några av hans nya låtar.

– Musiken har varit en stor passion för mig sedan jag var ung. Jag började spela gitarr när jag var 13 år, säger Hamilton till Charlie Rose i 60 minutes.

Hamilton började köra Formel 1 2007 och har under karriären aldrig slutat sämre än femma i mästerskapet. Så där har 30-åringen stor erfarenhet. Han är däremot orutinerad när det gäller musiken.

”Jag kan vara sårbar”

Hamilton har spenderat mycket tid i studion där han har jobbat på sitt första album, som bland annat innehåller låtarna "J'Adore" och "Lookin' at You”. Han trivs verkligen med musiken.

– Här inne kan jag vara mig själv. Jag kan vara sårbar. Jag kan visa en bild av mig som inte folk ofta får se, säger han.

När Hamilton inte är på racingbanan befinner han sig i studion.

– Min arbetsmoral är densamma här som ute på banan. Men det är bara här jag kan vara mig själv, säger Hamilton.