”Är ett olaga intrång i Michaels privatliv”

Goda nyhetersuppgifter i dag – men det är en lögn

1 av 4 | Foto: TT
Michael Schumacher gratuleras av Ferraris tekniske chef Ross Brawn 2004.
SPORTBLADET

Tyska tidningen Bunte rapporter i dag att Michael Schumacher gjort ”avsevärda framsteg” i sin återhämtning – och kan gå igen.

Schumachers manager Sabine Kehm förnekar de positiva uppgifterna och familjens advokat bekräftar att man stämmer tidningen.

Foto: TT
Sabine Kehm, manager.

Det var den 29 december 2013 som skidolyckan inträffade och Michael Schumacher var mycket nära att mista livet. Sedan dess har hela världen följts hans kamp för att överleva och att kunna återgå till ett normalt liv.

Men under 2015 har det varit nästintill tyst om hans tillstånd. Fram till i dag.

För i dagens upplaga av tyska tidningen Bunte förekommer väldigt positiva rapporter om den tyske legendaren.

Bunte uppger att Schumachers tillstånd ”förbättrats avsevärt”.

”Får falska förhoppningar”

En källa citeras i artikeln:

– Michael är väldigt tunn. Men han kan gå igen tack vare sin fysioterapeut. Han kan gå ett par steg. Han kan dessutom lyfta sin arm.

Buntes artikel möts dock av stark kritik direkt.

Schumachers manager Sabine Kehm förnekar i dag de positiva nyheterna i en intervju med Bild Zeitung:

– Tyvärr är vi tvungna att förneka en nylig pressrapport för att betona att påståendet att Michael kan gå igen inte är korrekt. Sådana spekulationer är oansvariga. Med tanke på hur allvarliga Michaels skador är blir det väldigt viktigt att hans privatliv respekteras. Tyvärr leder dessa rykten till att många människor som bryr sig om Michael får falska förhoppningar, säger Kehm till Bild.

Stämmer tidningen

Under tisdagmorgonen står det även klart att det blir rättsliga åtgärder mot tidningen Bunts. Schumacher-familjens advokat Felix Damm bekräftar att man stämmer Bunte.

”I samband med rapporteringen om vår klient Michael Schumacher vill jag påpeka att påståendet att Michael kan gå igen representerar ett olaga intrång i hans privatliv”, skriver Damm i ett uttalande.