Förbjuds från att besöka ”Schumi”

Kollegor i över 20 år: ”Hade fantastiska band”

Foto: TT
Willi Weber och Michael Schumacher
SPORTBLADET

Han var Michael Schumachers manager i 20 år.

Enligt egen utsago får Willi Weber inte besöka sin förre adept.

– Hans fru nekar mig, säger Weber.

Michael Schumacher vann alla sina sju VM-titlar med Willi Weber som manager. Deras samarbete inleddes år 1988 och många har menat att Weber haft ett stort inflytande på F1-ikonens karriär.

De har haft tät kontakt ändra fram till den fasansfulla olyckan i slutet av december 2013. Skadorna på Schumacher var livshotade och först efter 189 dagar vaknade han upp ur koma.

”Försökt flera gånger”

Nu har den tyske legendaren bott hemma i över ett år och familjen tar bara emot besök av nära vänner och familjemedlemmar.

Weber säger själv att han försökt komma i kontakt med sin förre adept, men att han blivit nekad av Schumachers fru, Corinna.

– Varje gång jag skrivit till henne och frågat om jag får komma på besök så har hon sagt nej, tyvärr. Jag har försökt flera gånger, säger Weber till tyska tidningen Bild.

”Fantastiska band”

– Före olyckan hade jag och Michael en fantastisk relation. Två veckor tidigare hade vi suttit och gjort upp planer som vi tyvärr aldrig kunde genomföra. Våra familjer har haft fantastiska band i 25 års tid, säger Willi Weber.