Mercedes dominerar testerna i Barcelona

Foto: AP
Nico Rosberg och Lewis Hamilton.
SPORTBLADET

BARCELONA. De kör varv efter varv, kilometer efter kilometer.

Mercedes dominerar F1 redan innan säsongen har börjat.

– Vi har kvar alla våra ess i rockärmen, säger ­Nico Rosberg.

Mercedes båda förare körde så många varv var de första två dagarna att ­teamet bestämde sig för att förarna skulle dela på de två avslutande dagarna. Deras kroppar tog stryk av att ­köra en F1-bil i runt 800 kilo­meter på en dag.

– Jag var öm efteråt. Det är lite som om du går till gymmet utan att ha tränat på ­flera år och så kör du ett stenhårt pass direkt. Då får du ont, ­säger Lewis Hamilton.

– Framför allt gjorde det ont i nacken. Det spelar ­ingen roll hur mycket du tränar under vintern. Att köra en F1:a frestar verk­ligen på kroppen och det är ingenting du kan träna om du inte kör kontinuerligt, och det gör vi inte under vintern. Det är väldigt ­ansträngande att köra runt, runt en hel dag.

Gått som klockan

Under ett test kör förarna bilen i nio timmar, med en timmes avbrott för lunch och Mercedes har satsat hårt på att samla kilometer för att få så mycket data som möjligt att utvärdera. Bilen, som är en vidareutveckling av fjolårets mästarbil, har gått som klockan. Den har hållit jämna varvtider, inte haft några problem och teamet har kunnat genomföra det planerade programmet varje dag. Förarna har dessutom bara kört med mediumdäcken och inte ­satsat på att sätta några snabba varvtider – men ändå har ­bilen funnits med i toppen i slutet av dagen.

”Känns fantastiskt bra”

– Bilen känns ungefär som den vi körde förra året, den känns fantastiskt bra, säger världsmästaren ­Hamilton och Rosberg är lika positiv:

– Bilen fungerar bra, som den ska och den är ­fantastiskt tillförlitlig, ­förklarar han.

– Andra har redan visat vilka kort de har på handen, men vi har kvar alla ess

i rockärmen.