Hamilton imponerar igen

Mästaren tog pole position före Mercedeskollegan

SPORTBLADET

Segern i Monaco gav honom självförtroendet.

Nu är Lewis Hamilton snabbast igen och han laddar för en femte seger på favoritbanan.

- Nu blir det ett riktigt spännande lopp, säger han.

Foto: TT

Britten körde bäst av alla när kvalet till Kanadas GP avgjordes i Montreal. Det var förhållandevis kallt och regnade under vissa perioder, men ingenting kunde stoppa Hamilton.

– Det spelar ingen roll hur långt före man är de andra så länge man är före, säger den regerande mästaren på presskonferensen.

Han har nu tagit fem pole positions i Melbourne och han har vunnit tre lopp där från just den startpositionen. Han har totalt fyra segrar på den snabba banan och det var också där han vann sitt första F1-lopp under sin debutsäsong 2007.

Miss i första kurvan

Hans 1.12,812 var aningen snabbare än Nico Rosbergs tid (+0,062), tysken gjorde en miss in i den första kurvan och precis som under fredagens träningar tappade han tid i den första sektorn.

– Jag hade hoppats att ni inte skulle se den missen, men det var ju typiskt att den visades på tv, skämtar Rosberg.

-Jag låste upp i första kurvan, annars var det ett bra varv, men det räckte inte för Lewis var snabbare. Vi visade återigen att vi är snabba, men med tanke på att väderprognosen är mycket osäker inför loppet så är allt möjligt. Jag står trots allt i första led.

Ferraris Sebastian Vettel delar andra startled med Red Bulls Daniel Ricciardo. I tredje led står Red Bulls Max Verstappen och Ferraris Kimi Räikkönen.

– Jag tycker att Ferrari verkar ha hittat pacen till den här helgen, det är en bana där du testar den ultimata farten och de har sett bra ut på sina longruns, säger Lewis Hamilton.

– Jag tror att det blir ett spännande lopp i morgon.

Ericsson slog kollegan

Precis som väntat åkte Marcus Ericsson ur kvalet i Q1, han hade lite otur när det blev en gulflagg i slutet av den första kvalomgåmngen vilket gjorde att han inte kunde förbättra sin tid.

- Det var lite synd eftersom det kändes som om det fanns lite mer tid att ta ut ur bilen, men det hade börjat regna lite mer också. Jag tycker ändå att det var en bra insats, säger Ericsson till Viasat Motor.

Han var 19:e man i kvalet och han har även en bestraffning med sig från förra loppet i Monaco då han kolliderade med sin teamkollega Felipe Nasr. Svensken flyttas därför tillbaka tre platser i starten av morgondagens lopp.

– Därifrån kan det bara gå framåt, säger Ericsson.

– Det kommer att bli ett tufft lopp och vi får se hur vi står oss. Jag tror att vi kommer att kämpa med Manor, Haas har däremot sett starka ut på sina longruns. Det gäller för mig att göra ett bra race, det finns en chans att det ska regna och då kan allt hända.

Loppet startar kl 20.00 i morgon.

  Se fler highlights här - Sportbladet i samarbete med Viasat

  Se alla highlights på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM