Marcus Ericsson får en ny stallkamrat

Super Nova tar in ersättare för skadade Josef Kral

SPORTBLADET

GP2-föraren Josef Kral skadade två ryggkotor när han kraschade i Valencia. Nu tar teamet Super Nova in en ersättare och Marcus Ericsson får en ny stallkamrat.

Foto: Meritus racing
Luca Filippi ersätter skadade Josef Kral och blir teamkamrat med Marcus Ericsson.

Ericssons nye racingkollega är Luca Filippi som tidigare tävlat för Super Nova både 2007 och 2009. Senast blev Filippi tvåa i GP2 Asien-serien där han körde för Team Meritus.

Tävlar på Silverstone

24-årige Filippi kommer att tävla för Super Nova redan i helgen på Silverstone.

– Först av allt vill jag hälsa till Josef Kral, jag hoppas att han blir frisk och återvänder till racingen snart, säger Luca Filippi i ett pressmeddelande.

– Den här chansen kommer som en trevlig överraskning och det är en stor möjlighet för mig. Vi har känt varandra länge teamet och jag, och vi kan nog fortsätta där vi senast slutade, fotsätter Luca Filippi.

Super Novas teamchef David Sears har talat med Kral som kommer att få tillbringa de närmaste veckorna på sjukhus för att hans två skadade ryggkotor ska läka.

– Jag förklarade för honom att hela teamets tankar är hos honom och att vi önskar att han snart kommer tillbaka. Vi har bestämt tillsammans med Josefs manager att ersätta honom med Luca Filippi. Han är bästa valet som teamkamrat för Marcus Ericsson. Men det är jättetråkigt att Josef inte kan vara med och tävla på banor som han känner väl, säger Sears i ett pressmeddelande.