”Var väl ingen succé direkt...”

Tungt på Silverstone för Marcus Ericsson

SPORTBLADET

Segern i Valencia följdes upp med en femtondeplats i kvalet på Silverstone.

– Det var väl ingen succé direkt, säger Marcus Ericsson.

Foto: GP2Series
Marcus Ericsson.

Svensken som kör för Supernova vann sprintracet i Valencia senast och har haft stora förhoppningar inför GP2-helgen på Silverstone. Det är en bana som han kört många gånger, även om den renoverats och byggts om till årets tävlingshelg. I kvalet var han 15:e man och Jules Bianchi, ART har pole position med sina 1:39.189, som tvåa startar mästerskapsledaren Pastor Maldonado, Rapax.

– Det har varit rätt tungt, bilen känns okej men det är svårt att få ut bra varvtider ur den. Vi är lite konfunderade och ska gå igenom data under kvällen för att se vad det är som händer med bilen. Varken jag eller min erfarne teamkollega Luca Filippi har lyckats komma underfund med bilen. Så det är ett litet problem, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

– Men förhoppningsvis kan vi fixa det i natt.

”Har potential”

Målsättningen är att komma upp på en plats bland de åtta främsta för att få en fördel i starten till sprintracet på söndag.

– Med ett bra race finns det en möjlighet att ta sig upp på topp åtta och det siktar vi på, vi har haft bra fart i racen under hela året och med en bra start så kan det gå.

Vad säger du om den nya delen på Silverstone?

- Den har potential absolut, men det är otroligt ojämnt och guppigt. Det är svårkört, vilket är konstigt när det är en ny bana. Det är väldigt många gupp och de är lite otäcka att köra över, framförallt i kurva elva snabb som är en snabb högerkurva så är det ett stort gupp över stort gupp och där kommer vi i 250 knyck. Det är inte alltid så kul, men det är lika för alla.

Racet körs under lördag eftermiddag.

ARTIKELN HANDLAR OM