Oturlig snurr sänkte Marcus Ericsson

Föll ner till sista plats
när bilen snurrade

Foto: GP2 Series
Resultat GP2 race 2 Silverstone.
SPORTBLADET

Marcus Ericsson förivrade sig när lusten att köra om blev för stor. Ericsson blev själv omkörd och snurrade sedan och fick därmed se resten av fältet passera.

Foto: marcusericssonracing.com
Marcus Ericsson startade i första ledet vid det andra racet i Valencia.

Det andra GP2-loppet blev ingen succé för svenske Marcus Ericsson. Han startade från ruta tolv och efter ett par varv var han inblandad i en duell där han försökte passera en förare. Men Ericsson blev själv omkörd och halkade ner till trettonde plats.

Tappade allt

Sedan blev svensken lite för ivrig och snurrade.

– Jag var med och fajtades och skulle köra om Ricchi på andra varvet. Men jag tappade bakänden vid inbromsningen och snurrade, säger Ericsson till Viasat Motor.

När Ericsson gjorde sin piruett hann merparten av fältet passera. Ett tag låg svensken sist, men han klättrade målmedvetet och efter knappt halva loppet var han på 20:e plats.

För Erissons stallkamrat gick det bättre, efter halva loppet var Luca Filippi elva. Ericsson fastnade dock bakom Max Chilton och hade svårt att avancera från sin 20:e plats.

I täten var det Sergio Perez som dominerade Oliver Turvey låg närmast bakom och Dani Clos tog hand om tredjeplatsen. Pastor Maldonado jagade pallplats, men fick finna sig att parkera på fjärdeplatsen.

Kom loss på slutet

Men med bara ett par varv kvar innan målgång kom Marcus Ericsson loss och kunde köra upp sig till 18:e plats.

– Jag låg bakom och köade, men sedan slog jag av på farten och fick en lucka så jag kunde köra om, säger Ericsson till Viasat Motor.

Sergio Perez vann före Oliver Turvey och Dani Clos.

Nästa lopp är på tyska banan Hockenheim, där Marcus Ericsson vunnit i Formel 3.

– Det är en av mina favoritbanor och jag tror att vår bil kan passa där. Det är ju en bana med hårda inbromsningar som liknar Valencia lite. Jag hoppas att vi kan vara tillbaka i toppen då, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.