”Detta är oerhört skönt”

Marcus Ericsson kvalade in som åtta

Foto: sthlmbild.se
Marcus Ericsson jublar efter den första GP2-segern.
SPORTBLADET

Han drömde om att kvala in bland de åtta främsta.

Det klarade han.

Marcus Ericsson startar som åtta i morgon.

– Jag sa ju att jag skulle kvala bättre, detta är oerhört skönt, säger han.

Svensken som trivs på Hockenheimring visade att han även kan vara snabb i kvalet, något som han har haft problem med tidigare under säsongen.

Han var åtta i kvalet - precis som han hade hoppats på inför racet.

– Det känns oerhört skönt att få till det, förutsättningarna i racet är betydligt bättre när man startar mellan plats fem och åtta, oftast så brukar man ha det värsta kaoset i starten bakom sig och det betyder mycket, säger Marcus.

Det var svåra förhållanden i Tyskland, precis när GP2-killarna skulle ut och kvala började det regna och de flesta hade förberett sig för torrt underlag.

– Jag inledde som tolva och det var riktigt svåra förhållanden, men i mitten av passet blev det bättre och i slutet vart det avbrott för två stycken röda flaggor och då förlängdes tiden. När det var två-tre minuter kvar låg jag väl på 20:e plats, men vi fick två varv till och jag körde upp mig till femte, säger han.

Han halkade sedan ner till tolfte plats, men lyckades köra upp sig på sitt allra sista försök. Dessutom var han före sin teamkamrat och den förre F1-föraren Romain Grosjean som ledde kvalet fram till det var fem minuter kvar startar från 13:e ruta.

– Det var otroligt häftigt och det ger en bra skjuts för självförtroende. Det känns kanon, säger svensken.

En åttondeplats i morgondagens startled betyder inte bara att han har bra chanser på en framskjuten placering i det första racet utan också en god chans inför söndagen. Plats åtta ger pole position i sprintracet så han har goda chanser på en bra placering även där - om han klarar att hålla en placering bland de åtta främsta.

Pole har Charles Pic, Arden och bredvid honom står mästerskapsledaren Pastor Malonado, Rapax, som fick till ett snabbt varv precis i den sista sekunden.