”Jag siktar på en pallplats”

Marcus Ericsson visade klass på Hockenheim

SPORTBLADET

Tre poäng och ett bra utgångsläge till i morgon.

- Jag siktar på en pallplats, säger Marcus Ericsson.

- Sedan får vi se om jag kan få ut ännu mer.

Foto: Marcus Ericsson racing
Marcus Ericsson gillar Hockenheim och tror att det kan vända nu. Men teamet behöver kvala bättre för att helgen ska bli lyckad.

Svensken startade som åtta i Gp2-racet på Hockenheim och gjorde en godkänd start, men under de kommande två varven gjorde han det mesta rätt och körde upp sig.

– De var mycket bilar, jag tog rätt beslut vid rätt tillfälle, höll mig kall och gjorde dessutom både bra in- och utvarv, samt ett bra depåstopp. Det är jag nöjd med, säger Marcus Ericsson.

Trassel med växellådan

Därefter hade han en resa i mitten av fältet, detta trots stora problem med växellådan.

– Efter depåstoppet började den stöka, jag kunde inte växla upp som jag ville. Problemen kom och gick och det gjorde inte saken lättare. Ett tag var jag orolig att grejerna inte skulle hålla, säger han.

Men det gjorde de och han slutade sexa i loppet som återigen vanns av Pastor Maldonado. Detta var Rapaxförarens fjärde seger i huvudracet och det är nytt rekord för GP2-serien - ett mästerskap där förare som Lewis Hamilton, Nico Rosberg och Nico Hülkenberg tidigare kört.

Nya poäng

För Marcus Ericsson betyder sjätteplatsen tre nya poäng och den tredje startplatsen i morgon.

– Adrian Zaugg och Oliver Turvey som startar framför mig var inte allt för snabba i dag, så jag hoppas på att det blir ett bra race i morgon också. Det blir tufft, absolut men jag siktar på att slåss om en pallplats och sedan får vi se om jag kan få ut mer...