Ericsson: ”Jag klantade bort poängen i racet”

Marcus Ericsson körde sönder framvingen

SPORTBLADET

Marcus Ericsson hoppades på poäng.

Men bröt efter två varv.

– Jag tog något felbeslut och skadade framvingen, säger svensken.

Efter gårdagens sjätteplats hade Marcus Ericsson den tredje startrutan och tog han sig upp på andra plats efter starten, men tappade tillbaka den till Oliver Turvey.

Körde på Bianchi

– Jag attackerade för ledningen, men tappade, sedan fajtades jag med Jules Bianchi och han bromsade bort mig. Så kraschade jag i hans bakdäck och skadade framvingen, sedan var det över, säger svensken.

– Det var synd att jag gjorde det för jag trodde att jag hade en chans på pallen. Det var trist, men i sådana lägen måste man också vara självkritisk. Jag skulle ha tagit poäng om jag inte klantat till det.

Kan du ge oss din analys av helgen?

– Kvalet och första racet var bra, men i dag tog jag några mindre bra beslut och det var synd, men det är sådant som händer.

Loppet vanns av Sergio Perez, tvåa var Oliver Turvey före Adrian Zaugg. Pastor Maldonado körde av efter en incident med den förre F1-föraren Romain Grosjean, men han leder fortfarande mästerskapet.

Vill ha revansch

Nästa helg kör serien i Ungern.

– När man gjort en mindre bra insats så är det skönt att det inte är så lång vila till nästa race. Det går i ett, säger Marcus Ericsson.

– Och jag vill ha revansch. Det känns som om vi är inne i en positiv trend och jag är riktigt laddad.

ARTIKELN HANDLAR OM