Jules Bianchi skadade ryggen – tvingas vila

GP2-föraren till sjukhus efter krasch på Hungaroring

Foto: Jules Bianchi
Jules Bianchi skadade en ländkota i ryggen efter kraschen i Ungern. Nu tvingas han vila till skadan har läkt.
SPORTBLADET

GP2-föraren Jules Bianchi tvingas vila. Vid det första loppet i Ungern tappade han kontrollen över sin bil och blev påkörd.

I smällen skadade fransmannen en ländkota.

Fransmannen Jules Bianchi är en av Ferraris framtidsförare och kör i GP2, samma serie som Marcus Ericsson. Under helgens första race i Ungern tappade han kontrollen över sin bil efter den första kurvan och han snurrade över banan. Dani Clos körde på honom och Bianchi krockade även med Ho-Pin Tung.

Till sjukhus

ART-föraren Bianchi fick tillbringa natten på AEK-sjukhuset i Budapest, samma sjukhus som Felipe Massa behandlades på efter sin krasch under F1-kvalet förra året. Ferrari förklarar i ett pressmeddelande att Bianchi har skadat den andra ländkotan och att han kommer att vara borta från GP2-serien under ”en ganska lång tid” och teamet säger vidare att Bianchi ” inte kommer att vara tillbaka i cockpit förrän han helt har avslutat sitt rehabiliteringsprogram”.

Även Ho-Pin Tung har tillbringat natten på sjukhuset för observation, men enligt uppgifter har han inte ådragit sig några allvarligare skador.