”Är för dåligt helt enkelt”

SPORTBLADET

Pastor Maldonado fortsätter att regera.

Han tog sin sjätte seger.

– Blir det inte jordbävning nästa lopp så tar han titeln, säger Marcus Ericsson.

Svensken hade återigen tuffa förutsättningar i GP2, han startade sist, intill Giedo van der Garde.

– Jag hade inte direkt flyt första varvet, säger Marcus Ericsson.

I inledningen av loppet körde Dani Clos och Sam Bird i hop och båda tvingade bryta.

– Van der Garde hade lite tur och gick upp på 12:e när det small, jag halkade till 19. Sedan tog jag igen lite med ett tidigt depåstopp, hade några varv jag kunde köra på och körde ikapp en klunga. Där hade jag en bra fajt med Jules Bianchi och tillslut så lyckades jag köra i från honom, det var bra för självförtroendet. Så har det inte varit tidigare under säsongen, säger Marcus som slutade på 13:e plats

– Men självklart är det svåra förutsättningar inför sprintracet.

Maldonado vann

Då startar han från ruta 13 och sex man får poäng.

– Det är inte lätt att ta topp sex, men det måste vara mitt mål. 12-13 platser är för dåligt helt enkelt, det håller inte.

Vann gjorde Pastor Maldonado, han har därmed tagit segern i sex huvudrace i rad. I Belgien hade han lite tur sedan hemmaföraren Jerome D'Ambrosio tvingats bryta med en teknisk defekt och Alvaro Parentes chansning inte gick hem utan han tvingades in på ett mycket sent depåstopp.

– Det verkar som om oavsett vad som händer så vinner Maldonado. Ibland är det ens race, eller kanske ens dag, men detta är hans år, säger Marcus Ericsson.

– Har han inte ledningen så bryter de framför honom, står han inte i första startled så bryter folk redan i starten. Det är helt otroligt hur folk framför honom kan få problem hela tiden.

I morgon förmiddag körs sprintracet och sedan återstår det två tävlingar av säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM