Drömchansen

Marcus Ericsson testkör för toppteamen: ”Ska visa vad jag går för”

Foto: Foto: STHLMBILD
Marcus Ericsson vill revanschera sig för sin skakiga säsong i GP2. ”Jag har inte haft självförtroende i bilen, och ibland har jag inte haft något förtroende för bilen”, säger han.
SPORTBLADET

Säsongen var en missräkning.

Ändå får Marcus Ericsson testa för GP2:s toppteam.

– Den här chansen ska jag ta, säger han.

– Det är väldigt viktigt för framtiden.

Marcus Ericsson hade stora förhoppningar inför sin första säsong i GP2. Det hade folket runt omkring honom, fansen och experterna också, men det gick inte alls som han hade tänkt sig och även om han vann ett race så tog han bara poäng vid två av tio tävlingshelger.

Trots det får han nu en jättechans.

”De vet vad jag kan”

När GP2-teamen testar i Abu Dhabi nästa vecka får han köra för iSport och Barwa, två team som var riktigt starka i säsongsfinalen förra helgen. De två teamen hade pole och vann det första racet och vann även det andra racet.

– Jag testade med dem redan i fjol, de vet vem jag är och vad jag kan, säger Marcus Ericsson, som även ska testa för Super Nova som han kört för i år.

– Jag har haft en tung säsong och nu ska jag verkligen visa vad jag går för. Jag ska ta chansen och det känns som om det är väldigt viktigt för framtiden.

I veckan var han i Frankrike när den nya GP2-bilen presenterades och där fick han köra ett par varv för Super Nova.

– Det var inspirerande, det var kul att få förtroendet, säger 20-åringen.

– Den nya bilen är riktigt häftig, den har vingar och så precis som en F1-bil. Det känns kul, det är bara att hoppas att allt går vägen så att jag får köra den nästa år.

Vad anser du, finns det någon anledning till att säsongen var så tung?

– Jag har haft problem med att få körningen att stämma, Super Nova har inte fått fram en konkurrenskraftig bil. Jag ska helt enkelt inte vara 2,2 sekunder bakom den som är snabbast under kvalet. Jag menar, jag har kört om Oliver Turvey som hade pole position i Abu Dhabi så många gånger under min karriär. Så här dålig är jag inte. Jag har inte haft självförtroende i bilen och ibland har jag inte haft något förtroende för bilen. Det har inte stämt, men nu är jag enormt laddad inför testerna och det ska bli kul att få köra så bra bilar. Jag vill verkligen ge allt för att få chansen ett år till.

Avstamp till F1

Nästa säsong kör alla GP2-stallen båda serierna, den i Asien och den i Europa. Dessutom liknar bilarna de som används i F1 och däcken kommer från samma leverantör – med andra ord är serien ett perfekt avstamp för kungaklassen.

För den som lyckas.

ARTIKELN HANDLAR OM