”Körmässigt är jag nöjd”

Marcus Ericsson om helgen

SPORTBLADET

Inga poäng.

Men Marcus Ericsson är ändå nöjd:

– Körmässigt är jag nöjd, säger han.

Svensken kom till GP2-premiären med förhoppningar om poäng, men han kvalade inte alls bra och körde upp sig i från 18:e till nionde plats i det första racet.

I det andra låg han femma när säkerhetsbilen kom ut på banan och då satsade han allt  i omstarten.

– Man måste våga, säger han.

– Det var ett varv kvar och de tre framför mig hade det lite tungt så jag bestämde mig för att satsa på innern om chansen kom. Det gick jag för, men teamkollegan Sam Bird såg det och stängde till. Då kunde jag inte backa ur den situationen. Har man satsat så har man.

Därmed tappade han de två poängen när han blev omkörd och står på noll poäng efter de första två loppen.

”Ibland blir det fel”

– Det är lätt att vara efterklok och kanske skulle jag ha varit lite coolare där, men om man inte försöker så kommer man ingen vart, ibland blir det fel, så är det. Jag såg att jag hade chansen på pallen och att jag förlorade de två poängen under en skithelg, ja, nu drar vi ett streck över detta.

Sprintracet vanns av Stefano Coletti, men mästerskapet leder svenskens iSportkollega Sam Bird som har samma poäng som Romain Grosjean.

Hur sammanfattar du helgen?

– Den var tung resultatmässigt, men jag är nöjd med min insats kärmässigt. Jag tycker ändå att jag gjorde ett grymt race i sprintracet.

Nästa lopp körs i Barcelona om två veckor.

– Då känner jag att jag kan ta revansch. Jag har absolut farten i bilen och jag är verkligen laddad. Det handlar om att jag måste få till ett riktigt bra kval, säger Marcus Ericsson.

ARTIKELN HANDLAR OM