Marcus Ericsson kraschade

På väg mot topptid då körde han i en teamkamrat

Marcus Ericsson var nära seger, men räckte inte ända fram i helgens GP2.
SPORTBLADET

Marcus Ericsson var på väg mot en topptid.

Men kraschade - in i sin teamkompis.

– Det är riktigt olyckligt, säger han.

Den svenske GP2-föraren inledde med två riktigt snabba sektorer under kvalet till tävlingen i Monaco, men så kom han ifatt Jules Bianchi och iSportkompisen Sam Bird. Båda förarna fick blå flagg, vilket betyder att de ska flytta på sig. Bianchi gjorde det - men det gjorde inte Sam Bird.

- Jag körde i full fart, hade gasen i botten och fyrans växel i. Han låg och puttrade i tvåans växel och då bör man ju flytta sig i från idealspåret när man får en blå flagg, säger Marcus Ericsson.

- Jag kastade mig på bromsen och fick väl ner farten, men jag träffade hans bakdäck och flög över honom. Det såg nog mer dramatiskt ut än vad det var, men det var naturligtvis riktigt olyckligt. Det är ju min teamkompis.

Är du okej?

- Ja, jag är helt okej. Besviken så klart. Bilen är också helt okej, det var bara framvingen som skadades.

Hur är stämningen i teamet nu, det var inte första gången du och stallkollegan krokade i hop?

- Läget är väl under kontroll, man pratar om det och går vidare. Det var ett svårt kval, i Monaco är det bilar överallt, mycket trafik och allmänt kaos. Men det är naturligtvis inte bra att Sam och jag har varit i varandra vid ett par tillfällen redan.

Sam Bird lyckades ta andraplatsen och startar som tvåa i morgon, pole har mästerskapsledaren Giedo van der Garde som slog till med den snabbaste tiden i slutminuterna av kvalet. För Marcus Ericsson är det 15:e startruta som gäller i helgens första race som körs i morgon förmiddag:

- Det är svårt det var ett turbulent kval och av olika anledningar så får jag inte till det. Det är konstigt att det ska skita sig för  mig hela tiden. Målet är väl som i Turkiet att satsa på att ta topp åtta i första racet så att jag har en bra chans på pallen i det andra racet.

Det körs på lördag efter

ARTIKELN HANDLAR OM