Siktar på pallen i Nürburgring

Marcus Ericsson het efter succén

Marcus Ericsson.
SPORTBLADET

Succén på Silverstone kan följas upp med ett lika bra resultat i Tyskland.

– Kan vi ta poäng i båda loppen vore det kanon, säger Marcus Ericsson.

Svensken gjorde sin karriärs bästa Gp2 helg i England för två veckor sedan, nu är han på Nürburgring och efter en tung träning där han hade problem med växellådan så gick kvalet bättre.

Han startar som nia i morgon och med stallkompisen Sam Bird bakom sig.

– Det är ett helt okej resultat, det är så otroligt jämnt i serien. Jag tror att det skiljde en tiondel till plats fyra, säger Marcus Ericsson.

– Nu hoppas vi på ett bra race så att vi kan ta en plats bland de fem främsta eller kanske till och med på prispallen.

Vad har du för strategi?

– Målet är att ta ett par killar redan i starten,  de som finns runt mig borde jag kunna ta. Sedan hoppas jag på att ta någon till det första varvet och hänga på killarna där framme. De fem första lär vara snabba. Jag har gjort bra starter hela året så det finns goda möjligheter att lyckas.

Men enligt prognoserna ska det regna under lördagen och det är sällan som en tävlingshelg på Nürburgring klarar sig ifrån regn.

– Börjar det regna tio minuter före stark kan det bli världens kaos. Då kan man lika gärna vinna som komma 20:e man. Vi får se, men just nu tycker jag att förutsättningarna ser ganska bra ut.

Under kvalet tappade svensken en stor del av sitt försprång i den sista sektorn, bland annat var han sex tiondelar efter sin teamkompis Sam Bird just där.

- Jag vet inte vad det beror på. Jag har tittat på datorn och försökt analysera varför det är så. Men det är klart, jag är på banan för första gången och de flesta killarna som jag kört jämnt med har varit här flera gånger. Det kan vara en förklaring, även om det inte är någon ursäkt. Jag får köra bättre helt enkelt.

Charles Pic har pole, före Luca Filippi  och mästerskapsledaren Romain Grosjean startar som trea.