”Blev bestulen på segern”

Ericsson slutade på 16:e plats i Tyskland

Marcus Ericsson var nära seger, men räckte inte ända fram i helgens GP2.
SPORTBLADET

Marcus Ericsson gjorde i stort sett allt rätt hela helgen.

Ändå räckte det inte.

- Det var en grym helg och alla vet att jag är den egentliga vinnaren, säger han.

Efter Tysklands GP ville den svenske GP2-föraren förändra en sak.

Kvalet.

Det gjorde han.

I fredags hade han kvalets tredje snabbaste tid och under det första loppet såg han snart till att ta ledningen. I 31 varv var han första bil på banan.

- Jag vann egentligen det loppet. Det var en enorm start, den snabbaste i mitt teams historia. Jag dominerade racet ända till det var ett misstag i depån.

Då var det åtta varv kvar, svensken gick in i depå och mekanikerna släppte ut honom lite tidigt.

Svensken bromsade till, lät bakomvarande bil köra förbi - och då fick han ett straff. Domarna ansåg att teamet inte släppte ut honom säkert på banan och svensken fick köra igenom depån en gång till.

Då tappade han flera placeringar och slutade femma.

- Jag tyckte att jag blev bestulen på segern, men jag visade i alla fall alla som var på plats att jag var den riktiga vinnaren. Att jag var bäst igen. Flera andra team kom fram och sa det till mig, säger han.

- Jag var den riktiga vinnaren, men det gav tyvärr inga poäng. De var otroligt tungt att inte stå på pallen.

Det andra loppet gick däremot inget vidare. Det var regn i luften och svårt för teamen och välja strategi och däck. Svensken körde med inställningar för torrbana, men med regndäck.

- Det var ett skitlopp. Jag fick ingen bra start, blev uttryckt i den andra kurvan och kom in på banan som 16:e man igen. Sedan körde jag om några bilar, snurrade lite och gick in i depå, säger Marcus.

- Sedan var det ett straff igen och jag fick köra i depån eftersom de ansåg att jag kört om när säkerhetsbilen var ute och ja. Det är väl inte mer att säga om det.

Efter tävlingen i Tyskland sa du att du ville förbättra kvalet. Det lyckades du med. Hur är känslan inför de två avslutande loppen?

- Nu har jag fått att bra självförtroende och jag vill visa att jag har i GP2 att göra även nästa säsong. Jag ska verkligen ge allt i slutet av säsongen.

Mästerskapsledaren Romain Grosjean vann det första loppet och Stefano Coletti vann sprintloppet. Nästa lopp körs den sista helgen i augusti.