– Tycker att jag fick visa hela mitt register

SPORTBLADET

Fyra riktigt bra lopp.
Nu avancerar Marcus Ericsson i mästerskapet.
– Nu tar jag gärna full poäng varje helg, den farten har vi, säger han.

Svensken har avancerat till en sjunde plats i GP2 efter ännu en mycket bra helg. DAMSföraren körde in på en andraplats i lördagens race och var fyra i dagens sprintlopp.
– Jag tycker att det var en toppenhelg, säger Marcus Ericsson till Sportbladet efter tävlingshelgen i Ungern.
– Jag tycker nog att det har gått så bra som det kan göra sett till hur lördagsracet såg ut. Jag hade ledningen länge, men Jolyon Palmer hade en annan strategi och mina däck tog slut. Det var omöjligt för mig att försvara mig mot honom, men jag var tvåa och fick två poäng extra för det snabbaste varvet. Det är jag supernöjd med och sedan ta en fjärdeplats i dag var också riktigt bra.
Efter en tung inledning av säsongen så har han nu tagit flest poäng av alla förarna de senaste två tävlingshelgerna.
Har det vänt nu?
– Nu är jag på gång, saker börjar gå med mig. Det går inte åt pipan längre. Jag vågar vara mer aggressiv och lördagens race var nog ett av mina bästa någonsin. Jag var aggressiv, jag var defensiv och gjorde snygga omkörningar. Jag tycker att jag fick visa hela mitt register.
Vilken målsättning har du för resten av säsongen?
– Det är att ta fortsätta att ta mest poäng av alla, kan jag fortsätta på den här vägen så får vi se vart det räcker. Jag har ju avancerat till plats sju nu och det är ganska jämnt i toppen så chansen finns.
Stefano Coletti leder mästerskapet, med sina 135 poäng, men han har bara tagit 15 poäng på de senaste tre tävlingshelgerna. Marcus Ericsson är sjua med 64 poäng, fyra tävlingshelger återstår.