Eriksson vann på Monza

Säsongens andra seger för GP3-föraren som avancerar

1 av 2 | Foto: Foto: Jimmy Eriksson Racing.
SPORTBLADET

Jimmy Eriksson är tillbaka.

På prispallen.

Svensken vann GP3-loppet på Monza.

Skåningen har haft två tunga månader men på Monza, i Italien, så hittade han tillbaka till den körning som tog honom upp till toppen av tabellen under inledningen av sommaren. Han imponerade redan i det jämna kvalet där 16 förare var inom en sekund, men svensken var snabbast och tog pole position.

Andra seger

I det första loppet höll han sedan ledningen från start till mål och tog sin andra GP3-seger för säsongen.

– Helt fantastiskt att vara tillbaka på pallen, och att vara det som vinnare på så klassisk mark som Monza, säger Jimmy Eriksson som kör för Korainen GP.

–  Det enda vi har begärt den senaste tiden har varit en vanlig, ärlig chans att visa vad vi kan, utan problem eller incidenter, och det är otroligt skönt att det räckte så här långt när vi äntligen fick den. Jag vill tacka teamet för en perfekt bil den här helgen; vi har kommunicerat otroligt bra, och de har verkligen träffat precis rätt i de inställningar jag har velat ha.

Flest poäng

I det andra loppet startade han från plats åtta, där använder man omvänd startordning, och han behöll den placeringen in i mål vilket gav honom ytterligare en poäng. Totalt tog han 27 poäng, vilket är flest av alla förare under helgen och han avancerade från plats fem till plats tre i sammandraget.

Två deltävlingar återstår av säsongen och svensken har åtta poäng upp till plats två i mästerskapet.

–  Nu är vi tillbaka där vi hör hemma, säger Eriksson.

– Nu gäller det att avsluta säsongen lika starkt i Ryssland och Abu Dhabi.

Säsongens näst sista lopp avgörs i Sotji om ungefär en månad.