Eriksson kör för framtiden

Två svenskar testar för GP2

Foto: Mattias Persson
Jimmy Eriksson.
SPORTBLADET

I morgon kör Jimmy Eriksson för sin framtid. Han har fått chansen att testa för GP2.

– Jag är väldigt glad att få göra ytterligare ett test i GP2, säger han.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Jimmy Eriksson.

Han har kört GP3 de senaste säsongerna och känner nu att han vill ta ännu ett steg mot sin dröm. formel 1. Därför satsar han på att köra GP2 och under tre dagar ska han testa för Arden i Barcelona. Han testade för det teamet i höstas och var då näst snabbaste nykomling.

– Jag trivdes bra i bilen i Abu Dhabi och både jag och teamet var nöjda med det vi gjorde tillsammans, säger Eriksson.

– Att köra alla tre dagarna här i Barcelona blir ännu en värdefull erfarenhet. Vi får se vad vi kan få ut av veckan. Jag ser mycket fram emot den.

Två svenskar

Eriksson är den andra svensken som finns med på testet, Gustav Malja är kör för Rapax.

– Det känns riktigt skönt att äntligen få komma igång, säger Malja.

– Det har varit ett långt uppehåll i vinter och jag har haft det här testet i huvudet ett bra tag nu. Jag har varit nere hos teamet i Italien och kört en del simulator och så vidare, men det första testet för året är alltid speciellt. Det brukar ta några varv att bli av med rattrosten. Vi har mycket vi vill uträtta, och en strukturerad plan för hur vi ska göra det. Vi kommer att fokusera främst på däcken och på att få dem att hålla över längre distanser. Det blir mycket jobb, men jag känner mig väl förberedd.

GP2 är serien under F1 och flera förare har klättrat vidare till racingens kungaklass efter ett par år i serien. Tävlingarna körs i samband med F1-helgerna och det är två deltävlingar vid varje tillfälle. Den ende svensk som tidigare kört serien är Marcus Ericsson, han gör nu sin tredje säsong i formel 1.

ARTIKELN HANDLAR OM