”Vi vet inte hur länge krisen håller i sig”

Drastiska åtgärder ska säkra framtiden för Moto GP

Foto: AP
SPORTBLADET

F1 har höjt sparkraven. Nu gör Moto GP likadant.

2010 kortas tävlingshelgerna ner.

Finanskrisen har även drabbat MC-sporten, Kawasaki har dragit sig ur MotoGp och för att minska kostnaderna görs det drastiska åtgärder 2010.

– Vi kommer med största säkerhet att ta bort träningen på fredagen, säger Dornas Boss Carmelo Ezpeleta till Gazzetta dello Sport.

– Fredagen kan vi använda till PR-arrangemang. Sedan kommer vi inte att ha några extracyklar och vi kommer att diskutera möjligheten att använda motorerna i tre lopp och regeln att nykomlingar inte får gå in i ett fabriksstall kommer troligen också att försvinna.

”Vi vet inte hur länge krisen håller i sig”

Redan till sommaren har man ändrat reglerna för tester, de som genomförs är tillägnade testförarna och för nästa års maskiner. Dessutom blir det bara två istället för fem tester som det varit tidigare. Under vintersäsongen kommer det bara att vara åtta officiella testdagar.

– Vi vet inte hur länge krisen håller i sig, men 2010 kan bli värre än vad det är i år. Jag tror ändå att vår idrott står sig stark och jag är övertygad om att vi har 20 maskiner på startlinjen nästa år.