Triangeldramat

Capirossi vill utmana Rossi och Stoner om titeln

Foto: AP
SPORTBLADET

Alla väntar på duellen mellan Valentino Rossi och Casey Stoner.

Men segraren han heta Loris Capirossi.

– I år kan vi konkurrera, säger vintertesternas överraskning.

I fjol tog den italienska storstjärnan Valentino Rossi tillbaka sin titel och kunde för femte gången kalla sig för världsmästare i MotoGP, då hade han i två säsonger fått se sig slagen av först Nicky Hayden och sedan Casey Stoner.

Den sistnämnde hade skadeproblem i fjol och har även under vintern skonat sin tidigare opererade och fortfarande smärtande handled. Men trots det har han imponerat under testerna.

– Jag förväntar mig att Casey Stoner blir den tuffaste konkurrenten, dessutom kommer nog både Dani Pedrosa och Jorge Lorenzo att kunna konkurrera, säger Valentino Rossi till motorsporttotal.

Gör sin tjugonde säsong

– Jag kunde testa den nya cykeln redan direkt efter säsongsfinalen i Valencia och jag körde ännu mer i Jerez och där var den snabb. Det känns bra.

Men efter de överrkaskande testresultaten kan även veteranen Loris Capirossi som gör sin 20:e VM-säsong finnas med bland titelaspriranterna. Italienaren som bytt till Suzuki tycks ha hittat rätt.

– Jag gillar cykeln, och vi kan konkurrera, när vi åkte till Malaysia sade jag till mig själv att om vi är snabba när vi lämnar testerna betyder det att vi kan vara med och slåss i toppen och det samma gällde för Qatar. Nu ser jag fram emot Jerez och är vi med i toppen där har vi en riktigt bra säsong framför oss.

Den startar med nattloppet i Qatar den 12 april.