Carlsson har fått slänga nackkragen

”Jag har varit ute och cyklat tre mil i ren glädje”

SPORTBLADET

Fraktur på två av nackkotorna.

Det svenska motocrossproffset Johan Carlsson fick diagnosen efter ett fall i VM-deltävlingen i början av juli.

Nu har han äntligen fått ta bort nackkragen han tvingats bära i nära två månader.

– Jag har varit ute och cyklat tre mil i ren glädje över att få röra på mig igen, säger Carlsson.

Fick hålla sig stilla Efter olyckan beordnades Johan Carlsson att hålla sig stilla. Nu efter två månader har han fått kasta nackkragen och kan börja träna igen. FOTO: CONNY SILLÉN

Det var i samband med VM-deltävlingen på hemmaplan i Uddevalla första helgen i juli som Västeråsföraren föll efter en dålig landning i ett hopp. Han föll handlöst över styret och slog i marken med ansiktet före.

Av läkare fick han veta att han brutit nacken.

Efter nära två månader i nackkrage har han nu äntligen fått lägga kragen åt sidan och kan börja titta framåt igen. Skadan är läkt.

Ska cykla enhjuling

– Just nu känns det helt underbart att få börja träna fysik igen, och jag känner ingen rädsla eller tveksamhet inför att köra cross på högsta nivå när jag är återställd, säger han i ett pressmeddelande.

När han kommer att kunna sitta upp på sin crosscykel igen är inte klart. Fokus kommer först och främst att ligga på annan träning. Han kommer bland annat att hoppa en hel del studsmatta, cykla enhjuling och göra andra övningar som tränar balans och nackmuskler där huvudet får parera olika rörelser.

Om han kommer att stå på startlinjen i motocross-VM, MX1, nästa år är inte klart i dagsläget. Något avtal med något stall finns inte.