Rossi bjuder in till fest – i ”vardagsrummet”

SPORTBLADET

Det är dags för en fantastiskt fest - i Valentino Rossis vardagsrum.

– Jag ska verkligen försöka att vinna, säger den regerande mästaren.

Vill få till en rolig fest För Valentino Rossi är helgens tävling på Misano Circuit rena hemmaplanen. FOTO: AP

Valentino Rossi tappade hälften av det försprånget han hade i VM-tabellen när han föll i Indianapolis förra helgen. Hans teamkompis Jorge Lorenzo vann och nu skiljer det bara 25 poäng mellan de båda Yamahaförarna när cirkusen kommer till Misano.

Valentino Rossis vardagsrum.

Hans hemstad Tavullia ligger bara 15 kilometer från banan.

– Jag är enormt glad över att det inte är speciellt långt till nästa lopp, för loppet i Indianapolis vill jag glömma å snart som möjligt, säger Valentino Rossi i ett pressmeddelande från Yamaha.

”Fantastisk upplevelse”

– Förra året var det dessutom en fantastisk upplevelse att få vinna på min hemmabana inför mina fans och eftersom jag inte lyckades på Mugello så hoppas jag att jag kan vinna här.

Det var första gången på åtta år som han inte vann på Mugello och därför är han extra koncentrerad inför det andra loppet i Italien. Precis som vanligt planerar hans fans ett enormt party, ibland har de firat med peruker som påminner om hans frisyr och ibland med ansiktsmasker.

– Jag hoppas verkligen att jag kan bjuda dem på en fantastisk fest. Det är alltid härligt och köra på hemmaplan och förra helgen vart det tydligt att allt kan hända och det är mycket kvar av säsongen. Vi måste fortsätta att ligga på max och försöka ta så många poäng som möjligt varje helg.

Räknar med fajt

Det återstår nu fem lopp av säsongen och även hans tuffaste konkurrent, stallkompisen Jorge Lorenzo är laddad:

– Jag är enormt glad över att jag kunde ta in 25 poäng på ett enda lopp, men det är fortfarande enormt svårt att nå VM-guldet. Jag vill ha roligt och göra mitt bästa och jag hoppas att vi är lika bra här som förra året, eller att vi kanske är ännu bättre, säger VM-tvåan Lorenzo.

– Men jag är medveten om hur svårt det är att vinna i Valentinos vardagsrum, så jag hoppas att det blir en härlig fajt.