Salttabletter ska hjälpa Stoner

Tillbaka efter utbrändhet

SPORTBLADET

Casey Stoner är tillbaka.

Med salttabletter.

– Nu får vi se hur det går, det var så länge sedan jag körde, säger den förre världsmästaren.

Återhämtat sig Casey Stoner har tvingats till vila på grund av utbrändhet. Nu är han redo för start igen. FOTO: AP

Australiern har tvingats vila från tre MotoGP-lopp, anledningen var den mystiska magsjukdom som han drabbades av i somras. Han kände sig bara svagare och svagare, men läkarna hittade inget fel på honom.

Därför tvingades han att ta en paus under tre lopp och då genomfördes en rad olika tester. Resultatet visade att han var utbränd och övertränad, dessutom hade han för lågt blodtryck och natriumnivån i kroppen var för låg. Detta sägs vara resultatet av att han tränat för hårt under de senaste åren, detta trots att han varit skadad och återhämtat sig efter operationer. Hans kropp har inte klarat av den extremt hårda belastningen.

Fått ett matschema

Den avslutande läkarundersökningen inför resan till Europa visade att han är på god väg att återhämta sig och att kroppen mår betydligt bättre än i somras och att han nästan är tillbaka på idealvikten 60 kilo. Han har fått ett matschema som innehåller många produkter rika på natrium så att han håller blodtrycket på en jämn nivå och så att hans muskler orkar, skriver motorsporttotal.

– Jag ser verkligen fram emot att tävla i Portugal, jag har aldrig tidigare missat tre lopp och det var enormt svårt att lyssna på läkarna och ta en paus. Tidigare har jag alltid kört, även om jag varit skadad. De avslutande loppen förra året körde jag med bruten handled, säger Casey Stoner till motorsporttotal.

– Men den här gången var det omöjligt att köra. Jag ser fram emot att tävla igen, att träffa teamet och alla andra killar. Jag hoppas att jag är bättre än vad jag var senast, men vi får se. Läkarna har gett mig salttabletter så att jag kan höja mina natriumvärden. Om det hjälper eller inte ser vi under helgen.

Räknar inte med toppresultat

VM-fyran vågar inte hoppas på några toppresultat under säsongens fyra avslutande lopp:

– Vi vet inte alls hur det kommer att gå, det är så länge sedan jag satt på en cykel. Det kommer ta ett tag för mina muskler att vänja sig, säger Casey Stoner.

– Men som sagt, jag ser fram emot att vara tillbaka och att få arbeta med cykeln igen. Jag ser framåt.

ARTIKELN HANDLAR OM