Ska njuta – i två dagar

På måndag börjar 2010 för Valentino Rossi

SPORTBLADET

Titeln är hemma och nu ska Valentino Rossi njuta.

I två dagar.

På måndag börjar arbetet för 2010.

Italienaren har nio VM-titlar i roadracing, sju av dem i MotoGP. Årets titel säkrade han redan i samband med det förra loppet.

– Jag är enormt glad över att komma hit som världsmästare. Nu är all press borta och vi kan bara ha roligt, säger han i ett pressmeddelande.

– Det har varit ett fantastiskt år och nu är det bara en enda helg kvar innan vi börjar arbeta för fullt inför 2010.

Valencia på tur

Nu väntar Valencia, en bana precis skrivit ett kontrakt med MotoGP fram till och med 2016.

– Valencia har inte passat mig speciellt bra och jag har haft några riktigt dåliga tävlingar här, men just nu är vi i bra form och cykeln har fungerat på alla banorna. Så jag hoppas att det är samma sak här, säger han.

– Det är ett perfekt ställe att köra finalen på, stämningen är fantastisk och vi ska göra vårt bästa för att vi ska avsluta säsongen med ett riktigt bra race. På måndag börjar arbetet med den nya M1 och jag längtar verkligen efter att få testa den.

Lorenzo behöver en poäng

Hans Yamahakollega Jorge Lorenzo behöver bara ta en enda poäng på hemmaplan för att säkra VM-silvret, men han har haft ett par tunga tävlingar bakom sig.

– De senaste två loppen har varit jobbiga för mig och jag vill verkligen komma över det, säger Jorge Lorenzo.

– Jag har aldrig vunnit här och jag vet att det är en av de banorna som inte passar Yamaha speciellt bra, men jag har bra själförtroende och tror att jag kan ändra på det för att avsluta säsongen på det bästa möjliga sättet.

ARTIKELN HANDLAR OM