Blåst på kontraktet

Drömmen sprack för Johan Carlsson – tolv timmar innan han skulle ansluta med teamet

SPORTBLADET

VM-drömmen spricker för Johan Carlsson.

Teamet bryter det nya kontraktet.

– Chefen säger bara att kontraktet är värdelöst, det handlar om affärer.

Utan kontrakt Johan Carlsson har blivit blåst på sin VM-dröm. FOTO: MAGNUS ANDERSSON

Johan Carlsson gjorde en bra debutsäsong i MX1 för det tjeckiska teamet Delta Rentor-Racing Suzuki, men han tvingades avbryta säsongen när han bröt nacken under Sveriges VM-deltävling.

Men efter rehabiliteringen lyckades han skriva ett nytt kontrakt med teamet och den här gången skulle han få köra en hel VM-säsong och även få resor betalda och bonus för intjänade VM-poäng.

”Kontraktet var värdelöst”

Men tolv timmar innan han skulle ansluta till teamet ringer chefen Ervin Krajcovic:

– Allt var klart, men han sa bara att de hade fått in en ny förare som går in med pengar och fixar vissa reservdelar och om jag inte fixar samma deal så tar han min plats, berättar Johan.

– Jag påpekade att jag kört en bra säsong, men han sa att det inte spelade någon roll. Jag sa även att kontraktet var undertecknat, men han sa att det är värdelöst. Det handlar om affärer.

Domstol enda chansen

Johans enda chans är att vända sig till en domstol i Tjeckien och själv stå för rättegångskostnaderna.

– Men även om jag skulle vinna där, vem vill ha mig i teamet då? Dessutom tycker jag att det är så oproffsigt att bryta avtal och ta in sämre förare för att det betalar. I ett sådant team vill jag inte lägga in pengar.

Det handlade om 100 000 kronor, cyklar och reservdelar för ungefär den dubbla summan samt att han skulle betala resorna själv.

Vad händer nu?

– Jag vet inte. Det är väl bara att börja om från början. Jag håller på och arbetar på det och hoppas att jag ska kunna köra några enstaka VM-deltävlingar.

Hur känner du dig?

– Visst ger det lite jävla anamma, men samtidigt så har jag varit på väg att etablera mig i så många år och det händer alltid något som gör att det vänder. Det är trist.