Tom Söderström klar för VM

Supertalangen har skrivit tvåårskontrakt med Yamaha

SPORTBLADET

Tom Söderström är klar för MX1-VM 2010-2011.

18-åringen ska köra för Yamaha Van Beers Racing – och är själv förvånad över succén.

– Jag är halvchockad över att det blivit ett VM-kontrakt, säger han till Sportbladet.

Stockholms motocrosstalang har framtiden utstakad.

Nyss blev det klart att Tom Söderström skrivit ett tvåårskontrakt med Yamaha Van Beers Racing i MX1, och snart flyttar 18-åringen till Holland för att bli proffs – och ta nästa steg i sin utveckling.

– Tom har fått en närmast unik chans i och med kontraktet och nu återstår det för honom att leverera resultat i alla VM-deltävlingar, säger promotorn Leif "Totte" Nilsson.

Inte betalat sig in

Söderström själv känner dock lugnet.

– Det känns riktigt bra med teamet. De har varit ödmjuka, trevliga och tillmötesgående. Och första året kommer vara ett läroår, något de har förståelse för, säger Söderström.

MX1-kollegan Johan Carlssons kontrakt revs i sista sekund då teamet plötsligt ville att han skulle betala för sig, men det har inte varit aktuellt i Toms fall.

– Jag hade ingen aning om vad som skulle hända nästa år... många betalar ju sig in till kontrakt, men jag har inte betalat ett öre. Jag har varit på rätt plats vid rätt tillfällen och haft en jävla tur, säger han.

”Det blir ett nytt liv”

Är du förvånad?

– Jag är halvchockad över att det blivit ett VM-kontrakt, absolut. Jag har ju kämpat för att komma till VM. Men samtidigt har jag haft rätt många intresserade team, om jag ska vara ärlig.

I januari går flyttlasset till Holland – och en ny verklighet för en 18-åring väntar.

– Det känns jättebra, allting. Men det kommer bli ett nytt liv, säger Söderström.