Lundh avancerar i VM

Körde upp sig till
åttonde plats i Valencia

Foto: highsider.se
I Portimão tog Alexander Lundh (nr 5) sina första VM-poäng. I Valencia blev det nya poäng sedan Lundh blev åtta.
SPORTBLADET

Alexander Lundh fortsätter att imponera. Med en åttondeplats i VM.

– Jag är riktigt nöjd, säger han.

I den förra VM-deltävlingen av Supersport 600 tog Alexander Lundh sina första VM-poäng när han slutade 13:e man och i helgen förbättrade han sin position ytterligare. Han var åtta i Valencia, trots att han startade som 15:e man.

– Jag gjorde en riktigt dålig start, men kunde ganska snabbt avancera uppåt i fältet. Det var svåra förhållanden under racet, fästet var extremt dåligt jämfört med morgonens träning och det syntes på varvtiderna på alla förare, berättar han i ett pressmeddelande.

Höll sig på hojen

Varvtiderna var ungefär 1,5 sekunder långsammare under racet än under kval och träningar och det var ett antal krascher. Svensken lyckades hålla sig på cykeln och körde om dansken Robbin Harms när det var fyra varv kvar.

– Jag är riktigt nöjd med en åttonde plats och åtta friska VM poäng. Det känns även riktigt skönt att jag nu har kommit ikapp i tempo till den grupp förare som sträcker sig fram till 6-7:e plats på kvalet, till skillnad från de två första deltävlingarna i Australien och Portugal då jag körde en till en och en halv sekund för sakta per varv för att kunna vara med och utmana om en bättre placering.

Trettonde plats i tabellen

Loppet vanns av spanjoren Joan Lascorz, före Kenan Sofuoglu, Turkiet och Chaz Davies, Storbritannien. Lascorz leder mästerskapet med sina 65 poäng, Alexander Lundh är 13:e man med sina 11 poäng.

Om två veckor körs nästa VM-deltävling i Assen, Holland.

ARTIKELN HANDLAR OM