”Benet bara viker sig”

Skadan stoppade
Sjöö i VM-premiären

SPORTBLADET

Tibroföraren Calle Sjöö siktar på en pallplats i juniorklassen i enduro-VM. Men målsättningen blir otroligt tuff att uppfylla eftersom Sjöö missar de två första deltävlingarna på grund av skada.

– Det käns oerhört frustrerande. Jag vet inte var det gör mest ont, i benet, huvudet eller i hjärtat. Det enda jag vill är ju att gå ut och göra mitt jobb, säger han till Sportbladet.

Foto: KTM Images
Calle Sjöö missar de första JVM-tävlingarna på grund av skada.

Det var förra året, i samband med tränig inför Novemberkåsan som Calle Sjöö bröt ena benet. Sjöö opererades och fick en spik och några skruvar i benet och har därefter ägnat sig åt rehabilitering. Inför säsongsstarten åkte han ner till Spanien med teamkamraten Joakim Ljunggren för att träna och allt såg ljust ut inför säsongsstarten.

– Jag hade inte alls ont då och det funkade jättebra att köra. Sedan la jag mig i en sandsväng och vred till benet. Det gjorde lite ont just då, men jag kunde ändå fortsätta träna. Den tredje dagen vi var där satte jag i foten ordentligt och sedan dess har jag inte kunnat köra, berättar Sjöö som vilat i tre veckor.

Missade premiären

In i det sista trodde han att det skulle vara möjligt att starta i VM-premiären som kördes den gångna helgen.

– Men jag provade att åka i tisdags och det funkar inte. Det gör fruktansvärt ont så fort jag sätter ner benet. Jag kan inte hålla emot, benet bara viker sig, säger han.

Att det är ett tungt bakslag råder det inget tvivel om. Värst är ovissheten.

– Jag förstår inte vad som är fel. Det borde inte göra ont fem månader efteråt, säger han.

Ska undersökas i Göteborg

Sjöö har en spik kvar i benet, samt en skruv i knäet. På onsdag flyger han hem till Sverige för att enomgå läkarundersökning i Göteborg. Därmed missar han även nästa helgs VM-deltävling i Portugal.

– Det känns fruktansvärt att stå bredvid och inte få köra. Jag vet inte om det gör mest ont i benet, huvudet eller hjärtat. Jag vill ju bara gå ut och göra mitt jobb. Det känns extra surt när jag vet att jag har farten för att vara på pallen, säger Calle Sjöö.

ARTIKELN HANDLAR OM