Trögt för juniorerna

Maskinfel förstörde
för svenskarna

SPORTBLADET

Om den första VM-dagen var tung för de svenska juniorerna var det ingenting mot den andra. Ingen av de fyra förarna tog sig i mål.

Foto: Martin Larsson
Martin Larsson hade en problemfylld VM-premiär i Spanien.

Kalle Svensson som var elva på lördagen, fick det motigt på söndagen. Svensson var trött i benen efter premiäråket och hade även känningar av skavsår i rumpan efter inledningsdagens åtta timmars mc-åkning. Men det var inte främst kroppen som satte stopp på söndagen.

– Jag gick omkull och bröt sönder bromsgreppet, berättade Svensson i en intervju för Tibro MK:s webbplats.

Som om inte detta var nog fick Svensson även motorstopp och vurpade, vilket gjorde att han kom för sent till tidskontrollen och valde att bryta för att spara kroppen och cykeln.

Cykeln tvärdog

Martin Larsson hade också en problemfylld helg. Efter att ha slagit bort en kabel till tändspolen så cykeln dog redan på fredagens prolog, fortsatte oturen. Under lördagen körde han fel, blev försenad och fastnade sedan på ett besvärligt ställe och tappade så mycket tid att han inte fick fortsätta. Under söndagen fortsatte de mekaniska problemen och Larssons cykel stannade flera gånger.

– Sedan blev jag så less så jag bröt, förklarade han för Tibro MK:s webbplats.

Oturlig krasch

Även Johan Carlsson fick ge upp, på lördagen på grund av maskinfel och på söndagen kraschade han. Styret blev krokigt och kopplingen krånglade efter vurpan och när en kabel lossnade så cykeln slutade fungera, fick Carlsson kasta in handduken på nytt.

– Det känns ändå positivt. Det gick mycket bättre på söndagen och jag kom upp på de besvärliga ställena. Men jag har sagt att jag ska ta de tre första tävlingarna som de blir för att lära mig, säger Carlsson till Tibro MK.

Robert Kvarnström kom inte till start på söndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM