Axeln hindrar Rossi

Tvingas gå långsammare in i kurvorna under racen

Foto: AP
Så här har det sett ut på sistone, Valentino Rossi jagar sin stallkamrat Jorge Lorenzo. Nu säger teamchefen och en läkare att Rossi fortfarande lider av sin skadade axel.
SPORTBLADET

Jorge Lorenzo har slagit sin välmeriterade teamkamrat Valentino Rossi flera gånger i år.

Men läkare och teamchef berättar nu att Rossi fortfarande hämmas av den axelskada han ådrog sig när han vurpade på motocrossbanan tidigare i år.

Claudio Costa som är läkare åt MotoGP-förarna berättar för tidskriften Motosprint att Rossis axelskada är värre än många förstått. Italienaren gjorde illa sig när han vurpade på motocrossbanan tidigare i år.

– Axeln hoppade nästan ur led vid kraschen och det har gjort att den är instabil, förklarar Costa.

– Han har en inflammerad slemsäck, en seninflammation i bicepsmuskeln och brosket är skadat i en hålighet på skulderbladet. Valentino är inte en sån person som kommer med ursäkter, men det här är en skada som hämmar honom och som han lider av, säger Claudio Costa.

Långsammare i kurvorna

Yamahachefen Jeremy Burgess bekräftar att axelskadan hämmar Rossi när han tävlar.

– Han måste gå in i kurvorna mycket långsammare och han är tvungen att inta en ineffektiv position på cykeln. Ibland kör han bara med ena armen för att vila sin skadade axel, säger Burgess till autosport.com.

– Efter racen har jag hört det vanliga dumma snacket om Valentinos kris och hur bra hans rivaler är. Men problemet är bara hans axel. Det är det enda som saktar ner honom. Om jag skulle vara någon av hans konkurrenter skulle jag försöka göra det mesta möjliga av situationen, för när Valentino blir frisk så kommer hans race inte att se ut som de har gjort hittills, säger Burgess.