Rossi på väg till Ducati

Silly Season har redan börjat bland MotoGP-förarna

Foto: AP, AFP
Ryktena placerar Valentino Rossi (till vänster) hos Ducati, medan Casey Stoner (till höger) sägs vara på väg till Honda.
SPORTBLADET

Valentino Rossi till Ducati.

Casey Stoner till Honda?

Det är det senaste snacket.

I F1 är det lugnt på förarfronten, inom MotoGP är det tvärt om. Följande förare har kontrakt som går ut efter årets säsong: Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Casey Stoner, Nicky Hayden, Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso, Loris Capirossi och Colin Edwards. Dessutom går kontraktet mellan Repsol och Honda ut, precis som det mellan Fiat och Yamaha.

Rossi ryktas gå till Ducati

Under en längre tid har det ryktats om att den nu skadade Valentino Rossi är på väg att lämna Yamaha för Ducati och enligt GP Week och Speedweek är Casey Stoner på väg till Honda. Enligt GP Week har Stoners depåpersonal fått besked om att de kan leta efter nya jobb till nästa år och det kan vara ett tecken på att Rossi är på väg dit. Italienaren tar nämligen med sig sin personal, oavsett vilket märke han kör för.

Skulle Rossi lämna Yamaha är det mycket troligt att Fiar inte förlänger sitt kontrakt eftersom deras engagemang hänger på just Rossi.

Jorge Lorenzo ska däremot vara klar för en förlängning hos Yamaha och det pratas om att Yamaha är intresserade av rookien Ben Spies.

Men observera att detta är rykten - och fortsättning lär följa.