Stoner: ”Banorna har blivit för säkra”

Anser att förarna tappar respekten för riskerna

Foto: AP
Ducatiföraren Casey Stoner anser att de säkra banorna har gjort att MotoGP-förarna tappar respekten för riskerna.
SPORTBLADET

Casey Stoner anser att MotoGP-banorna har blivit för säkra.

– Jag är inte säker på att sporten har gått åt rätt håll, säger Stoner till autosport.com

Säkerheten på MotoGP-banorna är hög, avåkningszonerna är väl tilltagna, men världsmästaren Casey Stoner anser att detta har fått en oväntad effekt på förarna i världstoppen.

Pressar gränserna

Han anser att MotoGP-förarna uppmuntras att ta onödigt stora risker och att de skulle vara försiktigare om faran att skada sig vid en avåkning var större.

– Det finns ingen fruktan hos förarna längre. De fortsätter att skjuta på gränserna och det kommer att gå till en punkt där alla verkligen börjar krascha med varandra. Vi har sett det i Moto2, det har blivit farligt på det sättet att förarna inte längre har någon respekt för varandra, säger Stoner till autosport.com.

Rossi och Aoyama skadade

Men sporten är långt i från riskfri. Valentino Rossi och Hiroshi Aoyama ha båda skadat signyligen i samband med MotoGP-lopp. Rossi bröt ena benet i en vurpa, medan Aoyama skadade en ryggkota efter att ha råkat ut för en kraftig highsider.

Att helt undvika olyckor är omöjligt, det anser också Casey Stoner.

– Alla kraschar, det är en del av sporten. Om man tar bort krascherna och rädslan så blir sporten något helt annat än vad den har varit.