Musquin favorit till segern i Uddevalla

Men två unga stjärnskott jagar VM-ledaren i MX2

Foto: Ray Archer, KTM Images
Det blir en stjärnspäckad VM-helg i Uddevalla.
SPORTBLADET

Hoppet om ett blågult toppresultat är litet, men publiken lär knappast bli besvikna när världens motocrosstjärnor kommer till Uddevalla i helgen.

I helgen är det dags för motocross-VM på svensk mark och det blir en del blågult i startlistan. Bäst chans till en god placering har Tom Söderström i MX1.

Svenskarna är akterseglade

Rickard Sandberg är också klar för VM-start, dessutom har följande svenskar fått wild card – Marcus Norlén, Fredrik Norén, Filip Bengtsson och Calle Aspegren.

Jonny Lindhe tvingades tacka nej på grund av en sträckning i ljumsken och i stället tas hans plats av Tom Johnsson.

Ingen av svenskarna har något att göra med toppstriden, men Söderström har etablerat sig som poängplockare. För närvarande ligger han på 25:e plats i VM-tabellen och hemmapubliken kan få honom att lyfta sig ytterligare.

Cairoli är ute efter seger

Förra året var det Maximilian Nagl och Rui Goncalves som tog hand om vinsten i MX1 respektive MX2 i Uddevalla. Men Nagl lider fortfarande av sviterna efter ett nyckelbensbrott och får svårt att ta en ny vinst. Den hetaste fajten i MX1 lär i stället stå mellan Antonio Cairoli, Clement Desalle och David Philippaerts. Rui Goncalves som i år bytt till MX1-klassen har missat ett par tävlingar på grund av en axelskada och kämpar för att klättra uppåt i resultatlistan.

I MX2-klassen är en ny duell mellan Marvin Musquin och Ken Roczen att vänta. Jeffrey Herlings har också visat fin form senast i Kegums och kan blanda sig i kampen, liksom Steven Frossard som är en annan förare att hålla ögonen på. Men de två tonåringarna Roczen och Herlings är kanske de hetaste utmanarna till VM-ledaren Musquin.

FAKTA

Hålltider för VM i Uddevalla

Lördag

kl 08:05 Fri träning 125cc

kl 10: fri träning MX2

kl 10:45: fri träning MX1

kl 15:55 Kval MX2

kl 16:45: Kval MX1

kl 17:35: kval 1 125cc

kl 18:25: kval 2 125cc

Söndag

kl 10:10: 125cc race 1

kl 12: MX2 race 1

kl 13: MX1 race 1

kl 14:53: MX2 race 2

kl 15:53: MX1 race 2

kl 17:10: 125cc race 2