Dovizioso vurpade bort given pallplats

Låg tvåa – kanade av banan

SPORTBLADET

Det var glödhett på Catalunyabanan när MotoGP-loppet avgjordes. Temperaturen på banan var närmare 50 grader och det blev en intensiv jakt på Jorge Lorenzo. Men spanjoren höll undan.

Jorge Lorenzo startade från pole position i Catalunya och tog också täten när starten gick. Men Andrea Dovizioso utmanade och efter fyra varv hade Hondaföraren passerat Lorenzo. Men ett litet misstag från Doviziosos sida gav Lorenzo chansen att ta tillbaka ledningen och efter fem varv låg spanjoren i täten igen.

Lorenzo i ledning

Casey Stoner visade att han också ville vara med och slåss om pallplatserna, Ducatiföraren var uppe på tredje plats och försökte skaffa sig kontakt med tätduon. Men Stoner lyckades inte hålla positionen, efter sju varv hade han halkat ner till femte plats, i stället var det Dani Pedrosa som klättrat upp som trea, följd av Randy De Puniet på fjärdeplats. Men Stoner kämpade sig tillbaka, efter elva varv var han fyra igen.

Stjärnskottet Ben Spies inledde trögt, efter halva loppet var han inte bättre än tia. Men amerikanen hittade mer och mer fart under andra halvan av loppet och började avancera genom fältet.

Dovizioso omkull

Efter halva loppet gick Andrea Dovizioso omkull efter att ha legat tvåa bakom Lorenzo. Det var ett litet misstag som fällde italienaren så han kanade ut i en kurva. När italienaren var borta så var Pedrosa och Stoner på pallplats igen. Stoner försökte passera Pedrosa, men hittade ingen lucka trots att han låg och flåsade Pedrosa i nacken.

Jorge Lorenzo tog sin femte seger före Dani Pedrosa och Casey Stoner. Randy De Puniet tog sin bästa placering för året när han blev fyra.

FAKTA

Resultat MotoGP Catalunya

1) Jorge Lorenzo, 43.22,805

2) Dani Pedrosa, +4,754

3) Casey Stoner, +4,956

4) Randy De Puniet, +18,057

5) Alvaro Bautista, +21,361

6) Ben Spies, +21,503

7) Loris Capirossi, +24,181

8) Nicky Hayden, +27,941

9) Marco Melandri, +28,046

10) Hector Barbera, +32,439